Χαλάρωση λιτότητας:παράταση προθεσμιών ζητά η Κομισιόν για να μειώσουν το έλλειμμα επτά χώρες!

Αλλά δεν αφορά Ελλάδα, Ιρλανδία και Κύπρο η πρόταση

Χαλάρωση λιτότητας:παράταση προθεσμιών ζητά  η Κομισιόν για να μειώσουν το έλλειμμα επτά χώρες!
Παράταση των προθεσμιών για επτά χώρες προτείνει η Κομισιόν προκειμένου οι συγκεκριμένες χώρες να μειώσουν το δημοσιονομικό τους έλλειμμα, ανάβοντας ουσιαστικά «πράσινο φως» για χαλάρωση της λιτότητας.
Στις προτάσεις που πρέπει να εγκριθούν από το Eurogroup και το Ecofin, η Κομισιόν ζητά συγκεκριμένα να δοθ��ί επιπλέον χρόνος σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Σλοβενία, Ολλανδία, Πολωνία και Βέλγιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει διετή παράταση (έως 2016) για Γαλλία, Ισπανία, Σλοβενία και Πολωνία προκειμένου να μειώσουν το έλλειμμά τους ως ποσοστό του ΑΕΠ κάτω από το 3%.

Ένας επιπλέον χρόνος (μέχρι το 2015) προτείνεται να δοθεί σε Ολλανδία, Βέλγιο και Πορτογαλία.

Από την πρόταση χαλάρωσης της λιτότητας δεν λείπει ούτε η Γερμανία, για την οποία προτείνεται να επιτραπεί η αύξηση των μισθών και η μεγαλύτερη εργασιακή ευελιξία!

Πάντως οι προτάσεις δεν αφορούν την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Κύπρο, επειδή βρίσκονται ήδη σε πρόγραμμα προσαρμογής.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο ζήτησε σε δηλώσεις του να «χρησιμοποιηθεί σοφά» από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών ο επιπλέον χρόνος προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα. Ήταν όμως και πολύ "απαιτητικός" (όπως ο ίδιος δήλωσε) στο μήνυμά του προς τη Γαλλία, την οποία κάλεσε να προχωρήσει άμεσα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

​​​​Βίντεο mega
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top