Ανοίγουν την κάνουλα: Έξι δισ. για την ανεργία υποσχέθηκε ο Φούχτελ!

Από του χρόνου θα ξεκινήσει η διάθεση του κονδυλίου

Ανοίγουν την κάνουλα: Έξι δισ. για την ανεργία υποσχέθηκε ο Φούχτελ!

Για κονδύλιο 6 δισ. ευρώ που θα διατεθεί για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ευρώπη έκανε λόγο ο ο Γερμανός υφυπουργός εργασίας και εντεταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.

Μιλώντας σε ημερίδα για την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ευρώπη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο Φούχτελ τόνισε ότι μέρος των κονδυλίων αυτών θα πρέπει να κατευθυνθεί και στο λεγόμενο δυαδικό σύστημα μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης των νέων, με αναμενόμενα οφέλη τη μείωση της ανεργίας, την προώθηση των νέων στην αγορά εργασίας αλλά και τον προσανατολισμό σε ακαδημαϊκές σπουδές με τέτοιο τρόπο ώστε η επαγγελματική κατάρτιση να ανταποκρίνεται στη ζήτηση της αγοράς για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι μετά από συνεργασία με την πλευρά των ξενοδόχων από την Ελλάδα διαπιστώθηκε πως επιθυμούν να διαθέτουν προσωπικό που να καλύπτει τα διεθνή πρότυπα έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν.

Έτσι αποφασίστηκε να οργανωθούν πιλοτικά σχέδια τουρισμού και επιμόρφωσης ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Γερμανία, για να προσφερθεί σε νέους η δυαδική επαγγελματική κατάρτιση σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο.

«Αυτό το μοντέλο μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς της αγοράς» είπε και πρόσθεσε πως η Γερμανία διαθέτει πολλές διαθέσιμες θέσεις σε σχολές μαθητείας και επιθυμεί να καλυφθούν από νέους που προέρχονται από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top