Ψυχρολουσία από ΟΟΣΑ: Ξεχάστε τα περί ανάπτυξης το 2014 – Θα χρειαστείτε νέα δάνεια!

Βγάζει «ψεύτη» την ΤτΕ: Ύφεση 1,2% του χρόνου στην Ελλάδα - Στο 28,4% η ανεργία!

Ψυχρολουσία από ΟΟΣΑ. Στοπ. Ύφεση και το 2014. Στοπ. Ανάγκη νέας χρηματοδότησης στην Ελλάδα. Στοπ.

Φουλ για έβδομη συνεχή χρονιά ύφεσης πάει η Ελλάδα το 2014 σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα, η οποία έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την ετήσια έκθεση της ΤτΕ που προβλέπει ανάπτυξη για τη χώρα μας το επόμενο έτος.

Οι προβλέψεις του διεθνή οργανισμού για την ελληνική οικονομία είναι «μαύρες» αφού εκτός της ύφεσης ο ΟΟΣΑ κάνει εμμέσως αλλά πολύ σαφώς λόγο για ανάγκη νέας χρηματοδότησης της χώρας μας! Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να δώσουν επιπλέον δάνεια στη χώρα, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο. Κάτι που -σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις του οργανισμού- είναι πολύ πιθανό να συμβεί!

«Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν αναμένονται παρά κατά τη διάρκεια του 2014, καθώς θα ενισχύ��ται η ζήτηση για εξαγωγές, θα βελτιώνεται περαιτέρω η ανταγωνιστικότητα και θα επιστρέφουν οι επενδύσεις. Εάν όμως η οικονομία πάει χειρότερα, θα πρέπει να επιτραπεί στην Αθήνα να αυξήσει τις δαπάνες της ως ανάχωμα στην ύφεση. Εάν η ανάπτυξη αποδειχθεί ασθενέστερη των προβλέψεων, θα πρέπει να επιτραπεί η ενεργοποίηση των αυτόματων σταθεροποιητών. Αυτό ίσως απαιτήσει επιπρόσθετη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ» τονίζει χαρακτηριστικά στην έκθεσή του ο ΟΟΣΑ

Τι προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Ο διεθνής οργανισμός προβλέπει ύφεση 4,8% εφέτος και 1,2% το 2014, ενώ εκτιμά ότι το κρατικό χρέος θα ανέλθει στο 175,1% και το 180,6% του ΑΕΠ αντίστοιχα.

Όσον αφορά την ανεργία, προβλέπει 27,8% για φέτος και νέα άνοδο για το 2014, προβλέποντας ότι θα διαμορφωθεί στο 28,4%.

Οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό τον τοποθετούν στο -0,7% φέτος και -1,7% το 2014, το έλλειμμα σε 4% και 3,5% του ΑΕΠ και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σε -1,1% και 0,9% αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top