ΑΑΑΑ ….Κρουαζιέρα θα σε πάω…. Απλά κάνε λίγο υπομονή!!!!

Ελλάδα θα λένε και θα κλαίνε… τουρίστες και επιχειρηματίες!

ΑΑΑΑ ….Κρουαζιέρα θα σε πάω…. Απλά κάνε λίγο υπομονή!!!!

​Σας έχω ευχάριστα νέα. Στο μέλλον όποια πέτρα και αν σηκώνεις στην Ελλάδα κρουαζιερόπλοιο θα βλέπεις …. Και δεν τα λέμε εμείς, αλλά επίσημα χείλη από την κυβέρνηση!

Μπορεί σήμερα από τα περίπου 36 δισεκατομμύρια ευρώ που δαπανούνται σε ευρωπαϊκά λιμάνια από την παγκόσμια βιομηχανία της κρουαζιέρας, η Ελλάδα να είναι αποδέκτης μόνο 600 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων home-porting και έλλειψης κατάλληλων υποδομών στα περισσότερα από τα συνολικά 57 λιμάνια της χώρας, ωστόσο όλα αυτά σε λίγο καιρό θα είναι παρελθόν!

Σύμφωνα με τον κ. Κ. Μουσουρούλη, Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, τα μέχρι σήμερα εννέα ελληνικά λιμάνια που μπορούν να φιλοξενήσουν διεθνή κρουαζιερόπλοια θα αυξηθούν στο μέλλον όταν η επίδραση των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων γίνει αισθητή, συμπεριλαμβανομένης και της άρσης του καμποτάζ.

Ο Υπουργός παρευρέθη ανάμεσα σε ένα πάνελ ομιλητών όπου το κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι προοπτικές ανάπτυξης της βιομηχανίας της κρουαζιέρας και η επίδραση της στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

«Η Ελλάδα έχει πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα ως τουριστικός προορισμός και η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εξελίσσει το νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει τις δραστηριότητες που άπτονται του θαλάσσιου τουρισμού» είπε ο Υπουργός μεταξύ άλλων.

Οι εκπρόσωποι των δύο μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας στον κόσμο που παρευρίσκονται στο Συνέδριο, συμφώνησαν ότι η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τις εταιρείες τους, ενώ τόνισαν ότι η χώρα χρειάζεται να προβεί σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποκομίσει μέγιστα οφέλη από τη διεθνή κρουαζιέρα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top