Θεοχάρης: Μικρότερο φόρο θα πληρώσει φέτος το 80% των φορολογούμενων!

Θα δοθεί παράταση για την υποβολή των δηλώσεων – Τι είπε για τους τόκους

Θεοχάρης: Μικρότερο φόρο θα πληρώσει φέτος το 80% των φορολογούμενων!

Μικρότερο φόρο θα πληρώσει η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων σύμφωνα με τον γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

«Θα γυρίσουμε μια χρονιά πίσω, γιατί πέρυσι ήταν μια ειδική χρονιά. Η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που αποτελούν το 80% του συνόλου, θα πληρώσει μικρότερο ποσό στην εφορία φέτος» ξεκαθάρισε ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στο Mega.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στους τόκους των καταθέσεων που υποχρεωτικά από φέτος θα δηλώνονται στην εφορία, επανέλαβε ότι θα αφορά ποσά από 250 ευρώ και άνω και υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες για να δίνονται αυτόματα οι σχετικές βεβαιώσεις. Αναφορικά με τους συνδικαιούχους σε έναν λογαριασμό, ο κ. Θεοχάρης εξήγησε ότι οι φορολογούμενοι θα αποφασίζουν ποιός θα «χρεώνεται» το ποσό από τους τόκους.

Συνεχίζοντας, ο γ.γ. Εσόδων εξήγησε ότι σε περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος ο φορολογούμενος μπορεί να υποβάλει συμπληρωματική δήλωση, ενώ υποστήριξε ότι θα ενεργοποιηθ��ύν και ΚΕΠ για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος: «Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνουμε. Θα ενεργοποιηθούν και τα ΚΕΠ για να βοηθήσουν τον κόσμο. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και των άλλων ταμείων, πλην του Δημοσίου, θα βοηθηθούν και μέσω των ΚΕΠ».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως πιθανότατα θα δοθεί παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων: «Μέχρι τις 30 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, αλλά θα δοθεί παράταση, όπως όλα δείχνουν».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top