Ζητείται απάντηση στη Βουλή: Πόσο κόστισαν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες της κυρίας Γιάννας;;

Νέα ερώτηση από τον Γ.Καλαντζή μετά τις καταγγελίες Χριστοδουλάκη-ΒΙΝΤΕΟ

Ζητείται απάντηση στη Βουλή: Πόσο κόστισαν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες της κυρίας  Γιάννας;;

Οι πρωτοφανείς αποκαλύψεις του πρώην υπουργού οικονομικών «επί Σημίτη» Νίκου Χριστοδουλάκη για τις σπατάλες και την εκτίναξη του κόστους των ολυμπιακών αγώνων του 2004 προκάλεσαν νέα ερώτηση στην βουλή από τον αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου και βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Καλαντζή.

Το αίτημα να δοθούν πειστικές απαντήσεις για το πόσο στοίχησαν τελικά στον ελληνικό λαό οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 αλλά και να χυθεί άπλετο φως στην οικονομική διαχείριση του Αθήνα 2004 παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Ειδικά όταν οι καταγγελίες για «άσκοπες σπατάλες δεκάδων εκατομμύριων ευρώ» προέρχονται από τον τότε υπουργό οικονομικών ....

Στο κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε στην βουλή επισημαίνεται ότι ο πρώην υπουργός οικονομικών κατονόμασε ως υπεύθυνη για τις σπατάλες την τότε πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Προφανώς η κυρία θα ήθελε να χρησιμοποιεί τον υπουργό Οικονομικών ως ταμία για να δίνει εντολές επιταγών και να τον διατάζει. Αλλά εγώ ταμίας του Ρογκ δεν έγινα ποτέ , ήμουν ο υπουργός Οικονομικών».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Νίκου Χριστοδουλάκη και τα έγγραφα που υποστηρίζει ότι έχει, ο προϋπολογισμός ξεπέρασε αισθητά τον προβλεπόμενο καθώς όπως λέει στοίχησαν περίπου 7 δις ευρώ ενώ θα μπορούσαν να γίνουν και με 5 δις!!!

Όπως αναφέρει όμως στην ερώτηση του ο Γιώργος Καλαντζής: «Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως ��νακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών τον Νοέμβριο του 2012, έφθασε τα 8,5 δις ευρώ. Ωστόσο υπάρχουν και εκτιμήσεις διεθνών οίκων αξιολόγησης όπως ο Standard and Poor's που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανεβάζουν το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων στα 30 δις ευρώ. Μετά και απο αυτές τις εξελίξεις ο εκ των αντιπροέδρων της βουλής θέτει με επιτακτικό τρόπο δυο ουσιαστικά ερωτήματα που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί:

-Πόσο ήταν το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξήχθησαν στη χώρα μας τον Αύγουστο του έτους 2004;

-Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να διερευνήσει βαθύτερα την οικονομική διαχείριση του «Αθήνα 2004» και να λάβει μέτρα για τις σπατάλες που καταγγέλλει ο τότε Υπουργός Οικονομικών, ότι έγιναν από τον οργανισμό «ΑΘΗΝΑ 2004»;

Αν μη τι άλλο…. ύστερα από τόσα χρόνια και τόσες καταγγελίες σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης οφείλονται απαντήσεις από την πολιτεία.

Βίντεο star

ΦΩΤΟ προϊόν Photoshop

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top