Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για αντιρατσιστικό και δημοσιονομικά "αγκάθια"

Και ο Στουρνάρας εσπευσμένα στο Μέγαρο Μαξίμου

Πρώτη ανάρτηση 18.45

​Τον «γόρδιο δεσμό» του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου καλούνται εδώ και δύο ώρες περίπου να λύσουν οι πολιτ��κοί αρχηγοί, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης βρίσκεται και το πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιστροπής (ΚΕΝΕ), όπου συζητήθηκε προσφάτως το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Η ΚΕΝΕ, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, έκρινε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο (νόμος του 1979) είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, ενώ σημειώνει ότι το κείμενο Ρουπακιώτη περιέχει αρκετές συνταγματικά μη ανεκτές προτάσεις και αοριστίες.

Παράλληλα, σημειώνει ότι και τα άρθρα του Συντάγματος παρέχουν προστασία απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

To πρακτικό της ΚΕΝΕ δεν "πτόησε" το ΠΑΣΟΚ, αντιθέτως, το κόμμα του κ.Βενιζέλου πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι η επιτροπή, που δεν ανήκει στην Βουλή και δεν είναι ανεξάρτητη Αρχή, προσφέρει κακή υπηρεσία στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει την άμεση κατάθεση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου,ενώ ο κ.Κουβέλης φαίνεται να είναι ανοικτός σε αλλαγές και βελτιώσεις του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, αρκεί να διατηρηθεί η αρχική του φιλοσοφία που δεν είναι άλλη από την ποινικοποίηση του ρατσισμού. Το βέβαιο είναι ότι η ΝΔ είναι αρνητική για να υπάρξει νέος νόμος.

Τα υπόλοιπα «αγκάθια»

Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης αναμένεται να συζητήσουν κι άλλα ζητήματα, όπως η ανεργία, η φορολογία και η λειτουργία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης έχει τεθεί συνολικό ζήτημα για τη λειτουργία της κυβέρνησης και τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου, με αφορμή τις διαφορετικές απόψεις για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αλλά είναι αμφίβολο μέχρι στιγμής εάν αυτή τη φορά θα συμφωνηθεί κάτι τέτοιο.

Στο τραπέζι της συνάντησης έχουν τεθεί και ζητήματα που αφορούν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, λόγος για τον οποίο κλήθηκε εσπευσμένα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Αγκάθι» είναι και οι 2.000 υπάλληλοι που πρέπει να αποχωρήσουν από το Δημόσιο, σύμφωνα με ��ην απαίτηση της τρόικας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθεί μία δημόσια επιχείρηση.

Πρόβλημα υπάρχει και με τη «μνημονιακή» απαίτηση για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης για τον φόρο ακινήτων, σχετικά με την οποία παρουσιάζεται εμπλοκή μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Βίντεο star και alpha​​​​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top