ΔΣΑ εναντίον Χατζηδάκη επειδή δεν υπέγραψε την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου

Στη διαδικασία διαμεσολάβησης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

ΔΣΑ εναντίον  Χατζηδάκη επειδή δεν υπέγραψε την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου
Κριτική στον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη ασκεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, επειδή δεν συνυπέγραψε την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη για την παρουσία δικηγόρου κατά τη διεξαγωγή της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, στην οποία θα υπάγονται οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των οφειλών ​​των υποχρεωμένων νοικοκυριών (φυσικών προσώπων).

Η δήλωση του κ. Χατζηδάκη ότι «δεν υπογράφει ένα νομοσχέδιο που θα επιβαρύνει περισσότερο τον οφειλέτη που ήδη δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα και καταφεύγει στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά», κατά τον ΔΣΑ καταδεικνύει μία… «πρωτοφανή άγνοια του υπουργού για τη φύση του θεσμού της διαμεσολάβησης»!

Ο ΔΣΑ υποστηρίζει επίσης ότι είναι πρακτικά αδύνατον η διαμεσολάβηση να οδηγήσει με επιτυχία σε συμβιβαστικό αποτέλεσμα χωρίς την εκατέρωθεν συμμετοχή δικηγόρων, ενώ χαρακτηρίζει «δόλια» την αντίδραση που εκδηλώθηκε και «προερχόμενη από διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, τα οποία επιζητούν να ακυρωθεί η νομοθετική προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στην πράξη…».

Οι δικηγόροι της Αθήνας υποστηρίζουν ακόμα ότι η επιβάρυνση για τους οφειλέτες ορίζεται στο ποσό των 50 ευρώ, το οποίο το χαρακτηρίζουν ειρωνικά «αστρονομικό».

​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top