«ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ λέει η ΔΗΜΑΡ

Τάσσονται υπέρ του δημοψηφίσματος

«ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ λέει η ΔΗΜΑΡ

​Αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ είναι η Δημοκρατική Αριστερά η οποία τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πάντως πως για να γίνει το δημοψήφισμα πρέπει να εκδοθούν προηγουμένως τα απαραίτητα Προεδρικά Διατάγματα.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ Παναγιώτης Δημητρακάς, οι βουλευτίνες Ασημίνα Ξηροτύρη (Α΄Θεσσαλονίκης), Κατερίνα Μάρκου (Β΄Θεσσαλονίκης), ο Σωτήρης Σιωμάδης από τη Γραμματεία Περιβάλλοντος και ο Κώστας Κουτρούκης, που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ, παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους αντιτίθενται στην εν λόγω ιδιωτικοποίηση.

Μεταξύ άλλων τόνισαν ότι «το τίμημα που θα εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ είναι μηδαμινό και δεν έχει δημοσιονομική αξία. Η ΕΥΑΘ είναι υγιής, κερδοφόρα επιχείρηση και μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίζει το πρόβλημα των επενδύσεων για συντήρηση και ανανέωση του δικτύου ύδρευσης. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, χρειάζεται να προσδιορίζεται η τιμή του από την Ανεξάρτητη Αρχή, να συμμετέχει η τοπική αυτοδιοίκηση στη διαχείρισή του και να ασκεί κοινωνικό έλεγχο. Σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπου παραχωρήθηκε σε ιδιώτες η διαχείριση του νερού, δεν ευοδώθηκε».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top