Χωρίς παράβολα η ένταξη στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα-ημιυπαίθριους

ΔΕΙΤΕ ποιοι πολίτες θα μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου

Χωρίς παράβολα θα γίνει η ένταξη στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους, για όσους πολίτες έκαναν χρήση των διατάξεων των προηγούμενων νόμων, τόσο του 4014 (για τα αυθαίρετα), όσο και του 3843 (για τους ημιυπαίθριους).

Με το που ψηφιστεί ο νέος νόμος, οι παραπάνω πολίτες θα μπορούν να ενταχθούν χωρίς επιπλέον παράβολα και συνυπολογισμό των ποσών που έχουν καταβάλει, είτε είναι σε καθεστώς δόσεων, είτε έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη.

Παράλληλα, μιλώντας στο συνέδριο του Συλλόγου Μηχανικών, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε πως με την κατηγοριοποίηση των αυθαιρεσιών που προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο, καθίσταται σαφές ότι οι μικροαυθαιρεσίες και οι υπερβάσεις στη δόμηση σε κτίρια με άδεια είναι διαφορετικής τάξης και βαρύτητας πρόβλημα από ότι η παντελώς αυθαίρετη δόμηση. Γι' αυτό αντιμετωπίζονται για πρώτη φορά διαφορετικά και μάλιστα με πολεοδομικά χαρακτηριστικά.

Τέλος, επεσήμανε πως αντιμετωπίζονται προβλήματα συνταγματικότητας των προηγούμενων νομοσχεδίων ενώ αυξάνεται η περίοδος αποπληρωμής του προστίμου και βελτιώνεται ο τρόπος καταβολής του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top