Εθνική: Ανακοίνωσε κέρδη 186 εκ. ευρώ για το α’ τρίμηνο

Σημαντική η συμβολή της τουρκικής θυγατρικής, Finansbank

Κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, στα 186 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Εθνική Τράπεζα στο α΄τρίμηνο, έναντι ζημιών 265 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα κέρδη, εάν συμπεριληφθούν τα μη επαναλαμβανόμενα κόστη που συνδέονται με το εγχείρημα απόκτησης της Eurobank, περιορίζονται στα 27 εκατ. ευρώ.

Στο τρίμηνο συνεχίστηκε η σημαντική συμβολή της Finansbank στα αποτελέσματα, καθώς η τουρκική θυγατρική της ΕΤΕ εμφάνισε καθαρά κέρδη 155 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23% ενώ θετική ήταν και η συμβολή των θυγατρικών στη ΝΑ Ευρώπη.

H Εθνική είδε τις καταθέσεις να αυξάνουν κατά 5%, ενώ μείω��ε το δανεισμό από το ευρωσύστημα καθώς στην κορύφωση της κρίσης (Ιούνιος 2012) ήταν 34,7 δισ. ευρώ και πλέον έχει περιοριστεί σε 27,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω μείωσης κατά 9,8 δισ. «ρεπάροντας» τα ομόλογα που θα εκδοθούν κατά τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.

Τα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών αντιστοιχούν στο 19,8% του συνόλου για τον όμιλο και 24,3% για το εγχώριο χαρτοφυλάκιο δανείων.

Ο όμιλος συνέχισε να μειώνει τα λειτουργικά του κόστη, κατά 10% στην Ελλάδα και 3% στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί. Η σχέση δανείων προς καταθέσεις αντιστοιχεί πλέον σε 104%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top