Δεν βγαίνει στο σφυρί το Ζάππειο! Το ξεκαθάρισε ο ΥΠΟΙΚ!

Ένα έγγραφο του Γιάννη Στουρνάρα τα εξηγεί όλα

​Τέλος στα σενάρια περί πώλησης του ιστορικού κτιρίου του Ζαππείου έβαλε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με σχετικό έγγραφο που παρέδωσε στη Βουλή!

Ο υπουργός οικονομικών απαντώντας στην ερώτηση των Άδωνι Γεωργιάδη της ΝΔ και Ηλία Παναγιώταρου της Χρυσής Αυγής, τόνισε πως η κατάργηση του Εθνικού Κληροδοτήματος του Ζαππείου αντίκειται στο Σύνταγμα.

«Με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 109 παρ. 1) δεν επιτρέπεται η μεταβολή του περιεχομένου ή των όρων διαθήκης, κωδικέλλου ή δωρεάς, ως προς τις διατάξεις τους υπέρ του Δημοσίου ή υπέρ κοινωφελούς σκοπού» υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ .

«Σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη Ευαγγέλη Ζάππα, όπως αυτή προκύπτει από τη διαθήκη του, η διοίκηση της περιουσίας του ανήκει στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων. Συνεπώς η κατάργηση της Επιτροπής και η μεταφορά της αρμοδιότητας της διοίκησης της περιουσίας του Ευαγγέλη Ζάππα σε άλλο φορέα αντιβαίνει στη βούληση του διαθέτη και άρα στο άρθρο 109 παρ. 1 του Συντάγματος», πρόσθεσε υπουργός.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε όταν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε εγκύκλιο για την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων προτείνοντας την κατάργη��η Εθνικού Κληροδοτήματος.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top