Προβόπουλος: Το Grexit πέθανε, ζήτω το… Grecovery!

«Η Ελλάδα άντεξε στην κρίση. Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014»

Προβόπουλος: Το Grexit πέθανε, ζήτω το… Grecovery!

«Το Grexit πέθανε, ζήτω το… Grecovery» υποστήριξε ο Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας σήμερα το απόγευμα σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΤτΕ, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βιτόρ Κονστάνσιο.

«Η Ελλάδα άντεξε στην κρίση, η οποία αποτέλεσε ορόσημο για την κοινωνία της χώρας», υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι η λέξη Grexit αντικαταστάθηκε προσφάτως από την λέξη Grecovery.

O διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε ότι η πρόοδος της Ελλάδας στην αναδιάρθρωση της οικονομίας της αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πρόγραμμα προσαρμογής, καέχοντας καταστήσει σαφές ότι το μέλλον της Ελλάδος βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ.

Όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση και την αναδιάρθρωση του, θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί και πάλι στο ρόλο του, παρέχοντας χρηματοδότηση για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βιτόρ Κονστάνσιο επεσήμανε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές αποτελούν μονόδρομο ακόμη και τις χώρες που διαθέτουν πλεονασματικά ισοζύγια πληρωμών

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top