Δεν πέρασε τις «εξετάσεις» για τις δαπάνες το ΥΠΟΙΚ όπως ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας!

Ποια υπουργεία έπιασαν τους στόχους και ποια όχι

Δεν πέρασε τις «εξετάσεις» για τις δαπάνες  το ΥΠΟΙΚ όπως ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας!
Μπορεί το ΥΠΟΙΚ να πιέζει συνεχώς τα άλλα υπουργεία για τη μείωση των δαπανών, αλλά το ίδιο δεν πέρασε τις «εξετάσεις» για την υλοποίηση των στόχων του στο συγκεκριμένο τομέα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας! Για την ακρίβεια το ΥΠΟΙΚ ξεπέρασε το όριο που είχε τεθεί για τις δαπάνες του κατά 31% ή αριθμητικά κατά 44 εκ. ευρώ.
Τους στόχους δεν πέρασαν επίσης το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς οι δαπάνες ήταν κατά 65% περισσότερες (ή κατά 81 εκ. ευρώ), όπως και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις (μεγαλύτερες δαπάνες κατά 65 εκ. ευρώ).

Στο σύνολο πάντως οι δαπάνες είναι μειωμένες κατά 9,9% στο α΄ τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το στόχο που ορίζει το Μνημόνιο, ενώ τα υπόλοιπα υπουργεία είχαν πέτυχαν μείωση δαπανών που ξεπερνούσε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα από 1% έως και 67,4%/
Πρωταθλητές στην επίτευξη εξοικονόμησης δαπανών από τους φορείς του Δημοσίου είναι το υπουργείο Τουρισμού (με το εντυπωσιακό +67,4% έναντι του στόχου), το υπουργέιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (+60%) και η Προεδρία της Δημοκρατίας (+43,1%).

Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Νοεμβρίου 2012 προβλέπεται, στο πλαίσιο συγκεκριμένων δημοσιονομικών κανόνων και πρακτικών, μηχανισμός παρακολούθησης, σε μηνιαία βάση, των ετήσιων προϋπολογισμών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

«Στο πλαίσιο αυτό, καθιερώνεται η δημοσιοποίηση σε τριμηνιαία βάση των αποτελεσμάτων της παρακολούθησης επίτευξης των στόχων της εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, ώστε να διασφαλιστούν, σε ακόμα μία διάστασή τους, η έγκυρη πληροφόρηση και η διαφάνεια στην πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top