Δυτική Μακεδονία, η μεγάλη αδικημένη: Πρώτη στην ανεργία των νέων σε ΟΛΗ την Ευρώπη!

Τεράστιο το χάσμα μεταξύ νότιας και βόρειας Ευρώπης

Δυτική Μακεδονία, η μεγάλη αδικημένη: Πρώτη στην ανεργία των νέων σε ΟΛΗ την Ευρώπη!

Ολοένα και βαθαίνει το χάσμα που χωρίζει τη νότια και τη βόρεια Ευρώπη στον τομέα της απασχόλησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στις περιφέρειες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2012.

Η Ελλάδα που μαστίζεται από ανεργία δυστυχώς έχει 5 (!) παρουσίες στη λίστα με τις 10 περιοχές της Ευρώπης με την υψηλότερη ανεργία στους νέους, ενώ η Δυτική Μακεδονία αναδεικνύεται σε πρώτη στην ανεργία των νέων πανευρωπαϊκά με ποσοστό σοκ 72,5%!

Ακολουθούν περιφέρειες της Ισπανίας όπως η Θέουτα και τα Κανάρια Νησιά όπου φθάνουν το 70%, ενώ ακολουθούν η Πελοπόννησος (61,4%), η Ήπειρος (60,5%) και η Κεντρική Μακεδονία (60,4%). Στον αντίποδα, σε περιφέρειες της Γερμανίας όπως η Άνω Βαυαρία, το Τούμπινγκεν και Φράιμπουργκ το ποσοστό είναι κάτω του 5%...

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη συνολική ανεργία, όπου Θέουτα, Ανδαλουσία Εστρεμαδούρα και Κανάρια Νησιά στην Ισπανία είναι στις πρώτες θέσεις με ανεργία άνω του 33%, ενώ η Δυτική Μακεδονία είναι και πάλι στις πρώτες θέσεις με 30%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στο Ζάλτσμπουργκ και στο Τιρόλο της Αυστρίας με 2,5%, καθώς και στο Τούμπινγκεν, στην Ανω Βαυαρία και στο Τρίερ της Γερμανίας με 2,7%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top