Αν δεν σου αρέσει η Ρόδος μην κάνεις ΚΛΙΚ !!!! (ΦΩΤΟ)

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την Αφάντου και θα προκηρυχτεί νέος

Αν δεν σου αρέσει η Ρόδος μην κάνεις ΚΛΙΚ !!!! (ΦΩΤΟ)

​Όσοι επενδυτές είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του ακίνητου στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου θα μείνουν προς το παρόν με την όρεξη, αφού μετά από απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο «φιλέτο» ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ!!!!

Αυτό αποφασίστηκε μετά από διαβουλεύσεις με τους υποψηφίους επενδυτές και τους τοπικούς φορείς. Επιπλέον, δια��ιστώθηκε ότι πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες στην εκμετάλλευση της συγκεκριμένης περιοχής. Για το λόγο αυτό σύντομα, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και αφού ελήφθησαν υπόψη οι θέσεις τόσο των ενδιαφερόμενων επενδυτών, όσο και των τοπικών φορέων, διαπιστώθηκε ότι προκρίνονται:

-Η κατά προτεραιότητα αξιοποίηση του βορείου τμήματος του ακινήτου (Golf Αφάντου).

-Η έμφαση από το ΕΣΧΑΔΑ στη γενική χρήση «Τουρισμός- Αναψυχή» και στις επιμέρους αναπτύξεις που αυτή επιτρέπει, ως αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά βέλτιστη επιλογή

Λίγα λόγια για το ακίνητο

Θέση Ακινήτου

rodos.jpg

Το Ακίνητο αποτελείται από δύο γειτονικές παραθαλάσσιες ιδιοκτησίες και βρίσκεται στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Απέχει 20χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο, την πόλη και το Νοσοκομείο Ρόδου. Το ακίνητο είναι πολύ κοντά στην Εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου και σε μικρή απόσταση από τις δημοφιλείς παραλίες της Τσαμπίκας και των Κολυμπίων.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το 2011 η διεθνής κίνηση στο αεροδρόμιο Ρόδου ανήλθε σε 3.473.000, ενώ από το εσωτερικό διακινήθηκαν 673.000 επιβάτες. Στον αριθμό αυτό, προστίθενται και 1.042.000 επιβάτες από το λιμάνι της Ρόδου, κατά την ίδια περίοδο. Η πλειοψηφία των τουριστών προέρχεται από την Μ. Βρετανία, ενώ ακολουθούν η Γερμανία, η Ιταλία, η Ρωσία και η Σουηδία.

Στην περιοχή της Αφάντου μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και ένα 4 αστέρων, ενώ η εξυπηρέτηση της πλειοψηφίας των τουριστών της περιοχής γίνεται μέσω ενοικιαζόμενων δωματίων και στούντιο. Ωστόσο, στη Ρόδο έχουν ήδη ισχυρή παρουσία μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως: Sheraton, Aldemar, Acquis, Grecotel και Louis.

Μέγεθος Ακινήτου

rodos1.jpg

Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου είναι 1.858.000 τμ περίπου. Μέρος της ιδιοκτησίας (450,000 τμ) περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών που σχεδιάστηκε από τον Donald Herradine και είναι σε λειτουργία από το 1973 . Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο και εκτείνεται σε ακτογραμμή μήκους 7χλμ περίπου.

Αξιοποίηση του Ακινήτου

rodos6.jpg

Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών και εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών τουρισμού αναψυχής, γύρω από το υφιστάμενο γήπεδο γκολφ, σε ένα καθιερωμένο τουριστικό προορισμό με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

Πληροφορίες hradf.com

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top