Μήπως ΕΙΣΑΙ ένας από αυτούς που ΜΠΟΡΟΥΝ να βγουν σε πρόωρη σύνταξη;

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ!

Τη δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 65 έτη αντί των 67, για όσους συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας την 1η Ιανουαρίου 2013, δίνει νέα εγκύκλιος για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την αλλαγή στο όριο ηλικίας, προωθείται η μείωση εισφορών των ασφαλισμένων, μέσω της υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία και παρατείνεται υπό προϋποθέσεις η καταβολή συντάξεων αναπηρίας.

Για παράδειγμα ένας παλαιός ασφαλισμένος που γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1948 και συμπλήρωσε 15ετή συντάξιμο χρόνο μέχρι το τέλος του 2012, με τη νέα εγκύκλιο προβλέπεται πως στις 31 Δεκεμβρίου συμπλήρωσε και το 65ο έτος ηλικίας του και θεμελίωσε συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω γήρατος.Οπότε μπορεί να αποχωρήσει όποτε θέλει, δίχως να επηρεάζεται από την αύξηση του ορίου ηλικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Επιπλέον, παρατείνεται υπό προϋποθέσεις η καταβολή συντάξεων αναπηρίας. Έτσι, οι συνταξιούχοι που περιμένουν να περάσουν εκ νέου από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ, θα συνεχίσουν να εισπράττουν την σύνταξή τους για ένα εξάμηνο, υπό την προϋπ��θεση βέβαια, ότι το ποσοστό αναπηρίας είναι τουλάχιστον 67%.

Τονίζεται ότι η διάταξη είναι μεταβατική και η διάρκειά της λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2013.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top