Τσίπρας στην El Pais: Η λιτότητα ΑΠΕΤΥΧΕ!

"Προκαλεί στην Ευρώπη οικονομική καταστροφή παρόμοια με πόλεμο"

Τσίπρας στην El Pais: Η λιτότητα ΑΠΕΤΥΧΕ!

​«Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Νότου» ενάντια στη λιτότητα προτείνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στην ξένη εφημερίδα “El Pais”.

Στο άρθρο ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι η δημοσιονομική λιτότητα δεν έχει μόνο προκαλέσει οικονομική καταστροφή σε κλίμακα αντίστοιχη ενός πολέμου, αλλά έχει ταυτόχρονα αποτύχει στους ίδιους τους δεδηλωμένους στόχους της: την σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην ελληνική οικονομία.

Για τον κ. Τσίπρα η υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης και η διάσωση του κοινού νομίσματος προϋποθέτει ισότιμη συνεργασία, δημοκρατία και κατ' αρχάς πολιτική και ιδεολογική ήττα της εμμονής στο δόγμα της λιτότητας, ενώ ειδικότερα για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου που αντιμετωπίζουν κοινές και μεγάλες δυσκολίες, ο ειλικρινής διάλογος των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και η πλατύτερη δυνατή συμμαχία των λαών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα και τη διεύρυνση ρηγμάτων στις πολιτικές λιτότητας, την ανάσχεση της ύφεσης, και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που θα θεμελιώνουν τη δημοκρατία και την ισότιμη συνεργασία στην Ευρώπη.

Βιντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top