Κόντρα ΣΕΒ με ΓΣΕΕ που θέλει συνάντηση με τον πρωθυπουργό

«Αδειανό πουκάμισο» λέει ο ΣΕΒ, για «λυσσαλέα επίθεση» μιλά η ΓΣΕΕ

Κόντρα ΣΕΒ με ΓΣΕΕ που θέλει συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΕΒ και ΓΣΕΕ για το ζήτημα της υπογραφής της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ο ΣΕΒ χαρακτήρισε «αδειανό πουκάμισο, που δεν έχει ούτε νομική υπόσταση ούτε ουσιαστικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους» την ΕΓΣΣΕ, την οποία δεν υπέγραψε.

Ο ΣΕΒ υποστηρίζει ότι «τα θεσμικά υπερκαλύπτονται από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, το δε επίδομα γάμου ως μοναδικό μισθολογικό αντικείμενο αφορά στενά στα μέλη κάθε οργάνωσης και από πλευράς μας είχε ήδη κατοχυρωθεί» και ότι «αυτή η δήθεν ΕΓΣΣΕ ισοδυναμεί με ακύρωση του ίδιου του θεσμού», επισημαίνοντας επίσης ότι ο ΣΕΒ αρνείται να συμπράξει σε κάτι τέτοιο.

«Δεν μας ενδιαφέρει να διασώσουμε τα προσχήματα των επαγγελματιών του συνδικαλισμού καθώς στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε στην πράξη την αξιοπρέπεια της εργασίας. Προτεραιότητα μας να ανταποκριθούμε στην αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που σήμερα είναι χωρίς δουλειά και χωρίς μέλλον» αναφέρει επίσης ο ΣΕΒ στην ανακοίνωσή του , ενώ επιμένει στην αντιπρόταση που κατέθεσε για ένα Πρωτόκολλο Συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων «που ισχυροποιούσε τα θεσμικά κεκτημένα, θεσμοθετούσε τη στήριξη της οικογένειας και οδηγούσε σε μία νέα πρότυπη ΕΓΣΣΕ, η οποία θα ίσχυε από τον Ιανουάριο του 2014».

Η ΓΣΕΕ σε δική της ανακοίνωση από την πλευρά της χαρακτηρίζει δεδομένων των συνθηκών την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση «ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί καθώς διασφαλίζει με τον καθολικό χαρακτήρα της το επίδομα γάμου για όλους τους εργαζόμενους» και κάνει λόγο για « λυσσαλέα επίθεση του Προέδρου του ΣΕΒ».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ο κ.Δασκαλοπουλος με τις λυσσαλέες επιθέσεις του και τις συνεντεύξεις του δείχνει σαν να είναι το παιδί εκείνο που το παραγκώνισαν Κυβέρνηση και Τρόικα. Και δείχνει ίσως τη θλίψη του».

Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι μαζί με τους μικρούς εργοδότες που υπέγραψαν τη Συλλογική Σύμβαση «θα απευθυνθούμε και στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς τ��ν πολιτικών κομμάτων και θα απαιτήσουμε να επανέλθει η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων και κυρίως η επεκτασιμότητά τους σε όλους τους εργαζόμενους».

​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top