Δείτε πως η Κομισιόν δίνει χέρι βοήθειας στους Έλληνες ανέργους!

Μέτρα ανακούφισης και για τις ελληνικές επιχειρήσεις

​Ανοίγει την στρόφιγγα της ΕΕ η κομισιόν για χάρη των Ελλήνων ανέργων! Από μέρα σε μέρα λοιπόν θα φτάσουν μετά από σχετική απόφαση, νωρίτερα από ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί 400 εκ.ευρώ στη χώρα μας, στο πλαίσιο της πολιτικής Συνοχής της ΕΕ.

Η κομισιόν σε σχετική ανακοίνωση της εξηγεί πως το μέτρο δεν αποτελεί νέα χρηματοδότηση αλλά αποβλέπει στη μέγιστη αξιοποίηση των πόρων της ΕΕ για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Με την απόφαση της Κομισιόν, δίνεται μεγαλύτερο περιθώριο διάθεσης και απορρόφησης πόρων της ΕΕ, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο απώλειάς τους. Η συνεισφορά της ΕΕ θα αυξηθεί κατ' ανώτατο όριο σε 95% και έτσι θα μειωθεί η απαίτηση εθνικής συγχρηματοδότησης σε μόλις 5%.

Συγκεκριμένα, το 2014 αυτό θα αντιστοιχεί σε περίπου 500 εκατ. ευρώ, από τα οποία 400 εκατ. για την Ελλάδα, 100 εκατ. για την Πορτογαλία και 20 εκατ. ευρώ για την Κύπρο!!!!

Τα μέτρα θα βοηθήσουν αυτά τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν την ανεργία των νέων, να υποστηρίξουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και να επενδύσουν σε καίρια έργα υποδομής.

Η πρόταση αυτή θα σταλεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ για έγκριση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top