Που να δούμε άσπρη μέρα,όταν η «μαύρη» εργασία φτάνει το 39,4% !

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τους ανασφάλιστους

​Σε μια πολύ κακή «μόδα» τείνει να εξελιχθεί η πρακτική της αδήλωτης εργασίας!!! Οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ανυπολόγιστες και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας καταγράφει ποσοστό 39,4% στην ανασφάλιστη εργασία το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ τα πρόστιμα εκτινάχθηκαν στα 3,9 εκατ. ευρώ.

Με απλά λόγια, περίπου 4 στους 10 από όσους βέβαια έχουν την τύχη να εργάζονται, δουλεύουν ανασφάλιστοι !!!

Τα μικτά κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ, του ΣΔΟΕ όπου απαιτείτο και του ΣΕΠΕ διενήργησαν ελέγχους σε 5.309 επιχειρήσεις που ανήκουν σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας οι οποίοι με βάση όλες τις μέχρι σήμερα ενδείξεις παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας.

Από αυτούς τους ελέγχους προέκυψαν τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι έλεγχοι είναι μειωμένοι κατά 918, σε σχέση με τους ελέγχους που είχαν γίνει την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Ο αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν είναι 17.189 και ο αριθμός των ανασφάλιστων εργαζομένων που προκύπτει είναι 6.765.

Από τους 6.765, οι 2.600 είναι αλλοδαποί, που αντιπροσωπεύουν το 51,3% του συνολικού αριθμού των αλλοδαπών εργαζομένων, ο οποίος ανέρχεται στους 5.072 για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top