Το ΥΠΟΙΚ θα ξέρει περισσότερα και από τον εξομολόγο σου για ΣΕΝΑ!

Ετοιμάζουν Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών!

Το ΥΠΟΙΚ θα ξέρει περισσότερα και από τον εξομολόγο σου για ΣΕΝΑ!

​Από «ακτινογραφία» θα περνά το υπουργείο οικονομικών τις τραπεζικές καταθέσεις απλά με το πάτημα ενός κουμπιού!

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο οικονομικών προχωρά στη δημιουργία Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών στο οποίο θα αποθηκεύονται τα τραπεζικά δεδομένα φυσικών και νομ��κών προσώπων με διάταξη που θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την προσεχή Πέμπτη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, που θα αποτελέσει το βασικό κορμό του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, θα εξελιχθεί σε εργαλείο διεξαγωγής φορολογικών διασταυρώσεων, καθώς μέσα από απλές συγκρίσεις των δηλωθέντων εσόδων με τις καταθέσεις όσο και από τη σύγκριση των καταθέσεων μεταξύ διαφορετικών χρονικών περιόδων, οι Αρχές θα είναι σε θέση να εντοπίζουν τους φοροφυγάδες!!!

Οι υπάλληλοι που θα ασχοληθούν με την έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών θα είναι πιστοποιημένοι λήπτες πληροφοριών, θα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για να «μπαίνουν» απευθείας στα αρχεία των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ηλεκτρονικό μητρώο, θα καταχωρούνται ο αριθμός του λογαριασμού, η ημερομηνία ανοίγματος αυτού και οι κινήσεις, τα στοιχεία των κατόχων των λογαριασμών και των λοιπών συμβεβλημένων προσώπων. Το μητρώο θα ανατροφοδοτείται με στοιχεία καθημερινά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top