Νησιώτες προσοχή: Το ΣΔΟΕ πάει "διακοπές" !!!

Πάρτε μέτρα κατά της μαύρης εργασίας πριν σας "μαυρίσει" η εφορία!

Νησιώτες προσοχή: Το ΣΔΟΕ πάει "διακοπές" !!!

​«Σαφάρι» εντοπισμού της αδήλωτης (μαύρης) εργασίας και των φαινομένων εκτεταμένης φοροδιαφυγής κυρίως στα νησιά την τουριστική περίοδο ξεκινά το ΣΔΟΕ, μετά από εντολή των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Με έγγραφη παραγγελία τους προς τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ όλης της Ελλάδος ζητούν τη διενέργεια «πυκνών και συντονισμένων ελέγχων, επί των συναπτόμενων με το τουριστικό αντικείμενο επιχειρήσεων», προκειμένου έτσι να κατασταλούν και να προληφθούν ενδεχόμενες έκνομες δραστηριότητες( π.χ «μαύρη» εργασία, συνεπαγόμενη πέραν των λοιπών σημαντικών παραμέτρων και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή τόσον από την πλευρά των εργοδοτών όσο και από την πλευράς παρανόμως εργαζομένων).

Ζητούν επίσης να υπάρξει συνεργασία με την αστυνομία και την Επιθεώρηση Εργασίας καθώς και μηναία ενημέρωση για τις ενέργειες τους.

Η εντολή για εξονυχιστικούς ελέγχους έρχεται λίγα 24ώρα μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός 12χρονου αγοριού από τη Ρωσία από τον 20χρονο Ολλανδό Σιρίνο Σχρέιβερ που είχε πιάσει δοκιμαστικά δουλειά ως ανιματέρ σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Κρήτης !!! Το γεγονός προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό σχετικά με το καθεστώς απασχόλησης αλλοδαπών εργαζομένων σε μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top