Μια αιωνιότητα και … 2 χρόνια για τη σύνταξη του ΙΚΑ!!

Γιατί καθυστερεί η πολυπόθητη σύνταξη για 150.000 δικαιούχους;

​Δούλευαν μια ζωή ασταμάτητα περιμένοντας την ημέρα και την ώρα που θα πάρουν την πολυπόθητη σύνταξη… αλλά από ότι φαίνεται μια ζωή δεν είναι αρκετή για να δουν του ΙΚΑ την πληρωμή!!!

Ο λόγος για περίπου 150.000 ασφαλισμένους που καθημερινά πολιορκούν τα καταστήματα του ΙΚΑ για να μάθουν την πορεία του συνταξιοδοτικού τους θέματος, που σε πολλές περιπτώσεις καθυστερεί ακόμη και δύο χρόνια σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης!

Ειδικότερα, από τις 150.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις απονομής σύνταξης που έχουν υποβληθεί στο ΙΚΑ, οι 74.256 αφορούν αιτήματα κύριας σύνταξης και 77.727 αιτήματα επικουρικής.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η πρόσφατη απόλυση υπαλλήλων και η μαζική αποχώρηση για σύνταξη έχουν δημιουργήσει μία πρωτοφανή κατάσταση.

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ καλεί μάλιστα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα, προκειμένου να σταματήσει η καθημερινή ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

ΦΩΤΟ writingasdeepak.blogspot.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top