Απίστευτο : ισοβίτης από το 2007, πληρώνεται ακόμη ως δημόσιος υπάλληλος!

Τον "δικαίωσε" ακόμη και το το ΣτΕ για "τυπικούς λόγους"

Απίστευτο και όμως αληθινό: Ισοβίτης από το 2007 (σε πρώτο βαθμό) για την πολύκροτη υπόθεση του Παντείου και ακόμη θεωρητικά τουλάχιστον) δημόσιος υπάλληλος είναι ο αρχιλογιστής του Πανεπιστημίου που καταδικάστηκε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό σε ισόβια για κακοδιαχείριση 2,7 δις δραχμών στο Πάντειο την περίοδο 1992-1998!Το παράδοξο φαινόμενο έχει βέβαια μόνον τυπικό και διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού το ΣτΕ ακύρωσε προσωρινά την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του έχει επιβληθεί τον Οκτώβρη του 2005 από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Το Γ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 1927/2013 απόφασή του ακύρωσε την πειθαρχική ποινή και έστειλε πίσω για νέα κρίση την υπόθεση στη Σύγκλητο του Παντείου Πανεπιστημίου η οποία, κατά την κρίση των δικαστών είναι αρμόδια να αποφασίσει αφού «αρμόδιο όργανο για τις πειθαρχικές περιπτώσεις των ανωτάτων διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, σε πρώτο και τελευταίο βαθμό, είναι η Σύγκλητος κάθε Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ), η οποία ενεργεί ως υπηρ��σιακό συμβούλιο».

Ετσι έστω και τυπικά-προσωρινά ο ισοβίτης υπάλληλος παραμένει δημόσιος υπάλληλος. Πάντως η υπόθεση του ξεκίνησε πειθαρχικά το 2001 και μετά από παλινδρομήσεις και απίστευτες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις το υπηρεσιακό συμβούλιο του Διοικητικού Προσωπικού του Παντείου στις 27.5.2002 του επέβαλε προσωρινή παύση(!!!!) πέντε μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών του.

Ο πρώην υπάλληλος υπέβαλε ένσταση επικαλούμενος ότι το συμβούλιο που επέβαλε την πειθαρχική ποινή είναι αναρμόδιο. Αρχικά η πειθαρχική ποινή ακυρώθηκε λόγω μη νόμιμης κλήτευσης του, ενώ στις 11.5.2004 αποφάσισε εκ νέου την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της προσωρινής παύσης πέντε μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών του. Κατά της τελευταίας αυτής απόφασης άσκησε ένσταση ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης και τελικά εκδόθηκε η από 20.10.2005 απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία του επιβλήθηκε η οριστική παύση. Μόνο που η ποινή αυτή ακυρώθηκε από το ΣτΕ!!!

​​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top