Άνεργε ΔΕΝ είσαι μόνος…. Δες πως ο Σόιμπλε φροντίζει για σένα!

Η Κομισιόν και μια σπάνια μύγα φαίνεται πως «τσίμπησαν» τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ

Άνεργε ΔΕΝ είσαι μόνος…. Δες πως ο Σόιμπλε φροντίζει για σένα!

​Κάποια μύγα φαίνεται πως τσίμπησε τον κύριο Σόιμπλε… Ο άλλοτε υπερασπιστής της σκληρής λιτότητας ζητά τώρα να εφαρμοσθούν ταχύτερα οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους, κατηγορώντας την Κομισιόν για απαράδεκτη καθυστέρηση στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

Μιλώντας στο Europaforum του WDR στο Βερολίνο, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι τον εξοργίζει το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθυστερεί την διάθεση της βοήθειας προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους.

Παράλληλα, ο κος Σόιμπλε έριξε βέλη και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επικρίνοντας τον για το γεγονός ότι απέρριψε την πρόταση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τον συνδυασμό των αρμοδιοτήτων της Κομισιόν.

«Στο τέλος δεν γίνεται τίποτα επειδή ο ένας μπλοκάρει τον άλλον», είπε παραπέμποντας στις διαφορετικές αρμοδιότητες των επιτρόπων ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε την Ευρώπη, λέγοντας σε μια ολόκληρη γενιά ότι θα πρέπει να περιμένει δέκα χρόνια. Θα πρέπει να βιαστούμε», τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Και επειδή οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν επιδεικνύουν τη δέουσα ταχύτητα, η Γερμανία θα δραστηριοποιηθεί σε διμερές επίπεδο», διευκρίνισε ο κ. Σόιμπλε, παραπέμποντας στα σχέδια του Βερολίνου να αναπτύξει στην Ισπανία το γερμανικό «δυαδικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top