Μέρκελ: η Γερμανία θα ευημερεί εάν η Ευρώπη πηγαίνει καλά

Αλλά επέμεινε ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από μεταρρυθμίσεις

«Η Γερμανία μπορεί να ευημερεί μακροπρόθεσμα μόνον εφόσον η Ευρώπη πηγαίνει καλά» ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μιλώντας σε ημερίδα για την Ευρώπη, την οποία διοργανώνει η Ραδιοφωνία Δυτικής Γερμανίας (WDR).

Η Μέρκελ εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία της για την άνοδο των ποσοστών ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, αλλά επανέλαβε ότι «η ανάπτυξη θα έλθει ως αποτέλεσμα λογικών μεταρρυθμίσεων και σταθερών προϋπολογισμών».

Η καγκελάριος ανέφερε ότι είναι κρίσιμο να ενισχυθεί η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Όπως κάποιος από την Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι διατεθειμένος να μετακομίσει στην Βαυαρία, έτσι θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι θα καλούνται εκεί όπου υπάρχει εργασία» τόνισε.

Η Μέρκελ δήλωσε ακόμα ότι «το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε με ποιον ακριβώς τρόπο επιθυμούμε την ανταγωνιστικότητα», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η Γαλλία θα ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα.

​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top