第一个签名下跌 - Οι πρώτες τζίφρες Κίνας–Ελλάδας είναι γεγονός!

Συμφωνίες και πρωτόκολλα!

第一个签名下跌 - Οι πρώτες τζίφρες Κίνας–Ελλάδας είναι γεγονός!

Αν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι μόνο 24 ώρες στην Κίνα, η προθυμία και επιθυμία των Κινέζων να επεκταθούν στην Ελλάδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και άνοιξε το δρόμο για μια νέα εποχή μεταξύ της χώρας μας και της Κίνας!

Για την ακρίβεια … Ελλάδα και Κίνα δεν έμειναν μόνο στο σούσι και στο τσάι αλλά υπέγραψαν δεκάδες συμφωνίες και "μνημόνια" συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός και ακίνητα, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ενέργεια και χρηματοδότηση επενδύσεων, γεγονός που θα δώσει νέα πνοή στη χώρα μας σε μια δύσκολη περιόδο, όπου οι ανάγκες για επενδύσεις είναι μεγαλύτερες από ποτέ.

Αναλυτικά:

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας του ΤΑΙΠΕΔ με την China Development Bank, με στόχο την προώθηση του Ελληνικού Προγράμματος Ιδιωτικοποιήσεων και τη δυναμική συμμετοχή σε αυτό κινεζικών εταιρειών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Invest In Greece Στέφανος Ησαΐας υπέγραψε Συμφωνητικό Συνεργασίας του Invest in Greece, με την China Development Bank, με στόχο την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς προτεραιότητας, όπως, τουρισμός και ακίνητα, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ενέργεια και στη χρηματοδότηση επενδύσεων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία Huawei, από το οποίο προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία τα επόμενα τρία χρόνια θα εγκαταστήσει στην Ελλάδα ένα σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο για προϊόντα της, ένα κέντρο έρευνας και καινοτομίας σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά ερευνητικά κέντρα και ελληνικές τεχνολογικές εταιρείες. Επιπλέον, η εταιρεία Huawei είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα και να παράσχει εκπαίδευση και θέσεις πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και νέους πτυχιούχους.

Ο κ. Χατζηδάκης υπέγραψε επίσης Μνημόνιο Συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία ZTE, που είναι μια από τις 5 κορυφαίες κατασκευάστριες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, προκειμένου να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο (transit and logistics hub) για τα προϊόντα της ZTE στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top