Το «πακέτο» που έστειλαν στον Σαμαρά οι Γερμανοί αξιωματούχοι

Από ΦΠΑ στην εστίαση μέχρι … αποζημιώσεις

Το «πακέτο» που έστειλαν στον Σαμαρά οι Γερμανοί αξιωματούχοι

Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις στην Κίνα με σκοπό να φέρει επενδύσεις στη χώρα μας, Γερμανοί αξιωματούχοι στέλνουν "πακέτο" με... πολλαπλά μηνύματα στην Ελλάδα, τα οποία σχετίζονται τόσο με το ΦΠΑ, όσο και το ελληνικό αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κούρεμα του ελληνικού χρέους!

Ως προς τον ΦΠΑ, οι Γερμανοί σε αντίθεση με την τρόικα φαίνεται πως συμμερίζονται το αίτημα του κυρίου Σαμαρά να μειωθεί ο φόρος στην εστίαση, επισημαίνοντας πως οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν γιατί οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Ελλάδα βάζουν φρένο σε αυτή την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης!

Από την άλλη οι Γερμανοί αξιωματούχοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για το θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί ξανά το θέμα στο μέλλον με την προϋπόθεση η Ελλάδα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Την ίδια στιγμή συνεχίζουν την σκληρή τακτική απέναντι στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, προειδοποιώντας μάλιστα την ελλη��ική κυβέρνηση να μην καλλιεργεί προσδοκίες πως η υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κοινοτική βοήθεια.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top