Συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, με τον Αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, Χρήστο Σταϊκούρα

Στο επίκεντρο τα ληξιπρόθεσμα

Συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, με τον Αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, Χρήστο Σταϊκούρα

​Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε σήμερα με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, με αντικείμενο την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τρίτους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αρμόδιου Υπουργού, έχουν ήδη εγκριθεί πιστώσεις 3,727 δις ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στα 9 δις περίπου.

Υπολογίζεται ακόμη για τους υπόλοιπους 8 μήνες του 2013 να εγκρίνονται πιστώσεις 700-750 εκ. Ευρώ ανά μήνα, ώστε ως το τέλος του έτους να εξοφληθούν στο σύνολό τους.

Όμως διαπιστώθηκε, ότι οι σωρευτικές πληρωμές της περιόδου Δεκεμβρίου 2012 – Απριλίου 2013, ανέρχονται μόνο στο ποσό των 2,19 δις Ευρώ, κι αυτό γιατί υπάρχει μείζον πρόβλημα ανταπόκρισης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά και ορισμένων υπερχρεωμένων Ο.Τ.Α.

Για το θέμα ιδιαίτερα της εξόφλησης οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς φαρμακοποιούς προμηθευτές και λοιπούς παρόχους υγείας, αλλά και της γενικότερης λειτουργίας του Οργανισμού και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα αναλάβει πρωτοβουλία σε σύντομο διάστημα.

Ζητήθηκε επίσης να επιταχυνθούν ιδιαίτερα οι διαδικασίες καταβολής των οφειλομένων εφάπαξ προς συντ��ξιούχους του Δημοσίου. Για το θέμα αυτό θα υπάρξει επαφή με τον Υπουργό Εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ θα παρακολουθεί σε διαρκή βάση την εξέλιξη στο ζήτημα αυτό, θεωρώντας το ως κρίσιμο τόσο για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία του Κράτους προς τους πολίτες, όσο και για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.

Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν οι κ.κ. Φ. Σαχινίδης, Π.Κουκουλόπουλος, Γ. Κουτρουμάνης και Χ. Πρωτόπαπας.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top