Στα μπούτια, στα μπούτια χτύπησε το ΣΔΟΕ το Πάσχα! Δείτε ποιοι αντί για αρνί έφαγαν πρόστιμα!

Γιατροί, επιχειρηματίες και πάσης φύσεως έμποροι το φυσάνε και δεν κρυώνει

​Στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, των ελέγχων αδήλωτων εισοδημάτων και της πάταξης του οικονομικού εγκλήματος, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προέβη κατά τον μήνα Απρίλιο στους κάτωθι ελέγχους:

1. Εορταστική περίοδος Πάσχα 2013

Πραγματοποιήθηκαν 1.270 έλεγχοι στην διακίνηση αγαθών και επιχειρήσεων σχετιζόμενων με την εορταστική αγορά και διαπιστώθηκε ότι σε 325 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.

Καταλογίσθηκαν 792 φορολογικές παραβάσεις, παραβατικότητα 25.6%.

2. Φοροδιαφυγή

Το ύψος των προστίμων που επεβλήθησαν από το ΣΔΟΕ κατά τον μήνα Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, όπως Φ.Μ.Υ. κλπ., ανήλθε στο ποσόν των 170.492.268 ευρώ.

Συμπεριλαμβάνονται έλεγχοι για έκδοση και λήψη εικονικών ή πλαστών τιμολογίων, μη απόδοση Φ.Π.Α., έλεγχοι ελευθέρων επαγγελματιών όπως ιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες κλπ.

Ειδικότερα:

-Στον έλεγχο πόθεν έσχες έξι φυσικών προσώπων, καταλογίσθηκαν πρόστιμα ύψους 2.101.416 ευρώ.

-Σε ιατρό ΩΡΛ επεβλήθη πρόστιμο 3.930.384 ευρώ, γιατί κατά τα έτη 2007 έως 2010, δεν δήλωσε αντίστοιχα εισοδήματα.

-Σε πλυντήριο αυτοκινήτων επεβλήθη πρόστιμο 415.875 ευρώ, γιατί δεν εξέδωσε αντίστοιχες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

-Σε καταστήματα ενδυμάτων στο Κολωνάκι επεβλήθη πρόστιμο 520.878 ευρώ, γιατί δεν εξέδωσε αποδείξεις σε 1028 περιπτώσεις.

-Δέκα επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά στοιχεία 16.000.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις Διαφήμισης, Χονδρικού Εμπορίου, Εμπορίου σιδήρου, Οικοδομικών εργασιών και Μεταλλικών κοιτασμάτω

-Επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων έλαβε εικονικά στοιχεία ύψους 5.660.000 ευρώ.

-Στη Φθιώτιδα σε υποθηκοφύλακα καταλογίσθηκε παράβαση 796.000 ευρώ, γιατί δεν απέδωσε δικαιώματα στο Δημόσιο, 400.000 ευρώ και δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών 396.000 ευρώ.

3. Λαθρεμπόριο

-Σε δέσμευση επτά πολυτελών αυτοκινήτων μάρκας BMW, PORCHE και MERCEDES, προέβη το ΣΔΟΕ, επειδή οι κάτοχοί τους, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος, κυκλοφορούσαν τα αυτοκίνητα με πινακίδ��ς Βουλγαρίας, προκειμένου να αποφύγουν τα προβλεπόμενα τεκμήρια διαβίωσης, παρουσιαζόμενοι ως κάτοικοι εξωτερικού.

-Τέλος, 142,285 κιλά ινδικής κάνναβης κατασχέθηκαν, καθώς και δύο πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικωφ, τέσσερις γεμιστήρες, 192 σφαίρες για Καλάσνικωφ, ένα περίστροφο, δύο μονόκανα κυνηγετικά όπλα, δύο πιστόλια τύπου μπρελόκ, 140 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, δύο οχήματα ΙΧΕ, δυο μίνι VAN, 3.950 ευρώ μετρητά και έντεκα κινητά τηλέφωνα. Η κατάσχεση έγινε από το ΣΔΟΕ, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος και της ΕΥΠ.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (ένας Αλβανός, δυο Έλληνες και ένας Κύπριος) και αναζητείται, επίσης, άλλος ένας Αλβανός υπήκοος.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε ψυγεία και σε ασκούς για μεταφορά κρασιών. Ο ένας εκ των Ελλήνων συλληφθέντων είναι οινοποιός σε χωριό της Κορινθίας.

Βίντεο star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top