Όσοι δεν είναι φτωχοί, θα πληρώνουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων και για τους αδύναμους

Δες τις αυξήσεις που βάζει το ΥΠΟΙΚ για τους περισσότερους Έλληνες

Όσοι δεν είναι φτωχοί, θα πληρώνουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων και για τους αδύναμους

Νέα σύσκεψη πραγματοπ��ιεί στο υπουργείο Οικονομικών η διακομματική επιτροπή για θέματα φορολογίας το πρωί της Τρίτης. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης και οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα δουν αναλυτικότερα όλα τα θέματα που σχετίζονται με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ), αλλά και τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, η οποία θα δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες ημέρες θα εξειδικευθούν τα κριτήρια για την πλήρη απαλλαγή από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων ή για τη μείωσή του και την πληρωμή του σε περισσότερες δόσεις για τα νοικοκυριά που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας.

Ειδικότερα, τα νοικοκυριά θα γνωρίζουν αν θα καταβάλλουν το ΕΕΤΑ σε περισσότερες δόσεις, αν θα το καταβάλλουν μειωμένο ή αν τελικά θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση πληρωμής του.

Η ελάφρυνση θα αφορά τα ακίνητα που αποτελούν την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία του φορολογουμένου που βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλείται με φτώχεια και ανήκουν κατά κυριότητα ή επικαρπία σε αυτόν.

Οι έχοντες θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα!

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος για την χρηματοδότηση της παραπάνω ελάφρυνσης υπολογίζεται μεταξύ 35 - 50 εκατ. ευρώ και εξετάζεται να χρηματοδοτηθεί από την αύξηση του ΕΕΤΑ στους περισσότερους φορολογούμενους.

Ένα από τα σενάρια προβλέπει την βεβαίωση του πρόσθετου ποσού ως εξής:

foroi.jpg

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top