ΥΠΟΙΚ: δεν θα καλυφθεί με νέα μέτρα η «μαύρη τρύπα» το 2015-16

Θα αντισταθμιστεί από τις καλύτερες επιδόσεις της Οικονομίας υποστηρίζει

Διέψευσε μέσω διαρροών το υπουργείο Οικονομικών ότι μας περιμένουν νέα μέτρα κατ’ απαίτηση των δανειστών μας, εξαιτίας των προβλέψεων για «μαύρη τρύπα» στους δημοσιονομικούς στόχους τη διετία 2015-2016, μετά τηνέκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα για τους πιο φιλόδοξους στόχους του 2015 και του 2016, τα οποία θα ισοδυναμούν σε 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και σε 2,2% του ΑΕΠ το 2016.

Μάλιστα οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα τοποθετούνται τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ το όποιο κενό προβλέπεται για τη συγκεκριμένη διετία, θα καλυφθεί από τις καλύτερες επιδόσεις της οικονομίας για την περίοδο 2013- 2014. Επικαλούνται επίσης το μνημόνιο συνεργασίας που επικαιροποιήθηκε και στο οποίο επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά σε συγκεκριμένο ύψος νέων μέτρων για το 2015-2016. Αντιθέτως, όπως τονίζουν, υπάρχουν σε αυτό σαφείς αναφορές στις καλύτερες από τις εκτιμήσεις επιδόσεις της χώρας.

​​
​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top