Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για ΕΓΣΣΕ αποφάσισε η ΓΣΕΕ

Η διατήρηση του επιδόματος γάμου και θεσμικά μέτρα στο επίκεντρο

Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για ΕΓΣΣΕ αποφάσισε η ΓΣΕΕ
Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας «η οποία θα διασφαλίζει τα θεσμικά δικαιώματα και όσα δεν κατήργησαν κυβέρνηση και τρόικα με τις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές τους», αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ στη σημερινή συνεδρίασή της.

Η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «μετά την άρνηση των εργοδοτών οι οποίοι οχυρωμένοι πίσω από τη νομοθετική ναρκοθέτηση του θεσμού της ΕΓΣΣΕ αρνούνται να συζητήσουν οποιοδήποτε ζήτημα οικονομικού περιεχομένου, η διασφάλιση του επιδόματος γάμου, ενός επιδόματος με ευρύτερη κοινωνική διάσταση και μιας σειράς θεσμικών αλλά βασικών δικαιωμάτων θα αποτελέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο της ΓΣΕΕ στην αυριανή νέα διαπραγμάτευση με τους εργοδότες η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στα γραφεία της ΕΣΕΕ».

Η ΓΣΕΕ κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «οχυρωμένη πίσω από τους μνημονιακούς νόμους, προχωρά σε ευχολόγια για την αναγκαιότητα υπογραφής ΕΓΣΣΕ ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ευχές της έχουν μόνον επικοινωνιακό χαρακτήρα, αφού η ίδια νομοθετεί τελικά για τους όρους αμοιβής και εργασίας».

Η Συνομοσπονδία αποφάσισε την πραγματοποίηση τρΟικίωρης στάσης εργασίας (12.00-15.00) την Πέμπτη 16/5/2013 και συλλαλητήριο στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με την ΑΔΕΔΥ, «ώστε να σταλεί ξεκάθαρη απάντηση στις δημοκρατικές εκτροπές ποινικοποίησης της σκέψης για απεργία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top