Ο Ντάισελμπλουμ στέλνει χαιρετίσματα στη Γερμανία: Η Συνθήκη δεν εμποδίζει την Τραπεζική Ένωση

Δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup

 Ο Ντάισελμπλουμ στέλνει χαιρετίσματα στη Γερμανία: Η Συνθήκη δεν εμποδίζει την Τραπεζική Ένωση

​Πεπεισμένος ότι η ευρωζώνη έχει τη δυνατότητα να σημειώσει πρόοδο προς τη δημιουργία μίας τραπεζικής ένωσης προτού χρειασθεί να ληφθεί μία απόφαση σχετικά με την ανάγκη τροποποίησης των συνθηκών της Ε.Ε. εμφανίστηκε σήμερα Δευτέρα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Πολλά από τα συστατικά στοιχεία της τραπεζικής ένωσης μπορούν να τοποθετηθούν στη θέση τους. Το θέμα της αλλαγής της συνθήκης μπορεί να αντιμετωπισθεί αργότερα», επισήμανε ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Πιστεύω πως οι Γερμανοί διατυπώνουν κατανοητά ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να τα εξετάσουμε. Όμως, δεν βλέπω γιατί αυτό θα πρέπει να μας σταματήσει να επιτελέσουμε προόδους στην Τραπεζική Ένωση», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζουνε πως η Γερμανία έχει σημειώσει πως τα σχεδιαζόμενα μέτρα απαιτούν την τροποποίηση των Ευρωπαϊκών συνθηκών, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών του Βερολίνου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογράμμισε πως η οδός τροποποίησης των συνθηκών δεν συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top