Δείτε τι αποκάλυψε ο Τσίπρας στον ΣΕΒ για τον κατώτατο μισθό!

"θα ακυρώσουμε το μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευθούμε τη δανειακή σύμβαση"

Δείτε τι αποκάλυψε ο Τσίπρας στον ΣΕΒ για τον κατώτατο μισθό!

​Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας δίνουν «ραντεβού» σήμερα στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), όπου και αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με επίκεντρο την οικονομική κρίση!

Νωρίτερα, μιλώντας για πρώτη φορά στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ με την ιδιότητα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ανάπτυξη ίσον δημοκρατία συν επενδύσεις» . «Οι μύθοι» συνέχισε ο κ.Τσίπρας «δεν δίνουν ούτε δουλειά, ούτε ψωμί, μόρφωση, ούτε ανάπτυξη».«Η επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης της κοινωνίας (εννοεί από την πλευρά της κυβέρνησης) ότι βγαίνουμε όπου να ναι από το τούνελ, δε συνιστά στρατηγικό σχέδιο» πρόσθεσε .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στον ΣΕΒ για την απουσία του από τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ δεσμεύθηκε να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, όπως και τις συλλογικές συμβάσεις.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της ανεργίας με δημόσιες επενδύσεις ταχείας απόδοσης, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος δεν είναι να εκτοπιστούν οι ιδιωτικές, αλλά για να ενθαρρυνθούν.

Ο κ. Τσίπρας τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης στους τομείς του νερού και του ηλεκτρισμού, ενώ για το θέμα της ΑΟΖ είπε «Ας το λάβουν αυτό καλά υπόψη τους όσοι λογαριάζουν, χωρίς το ξενοδόχο, να εκποιήσ��υν το δημόσιο πλούτο και να λεηλατήσουν ακόμα και μελλοντικούς ενεργειακούς πόρους συμψηφίζοντας τους με το δημόσιο χρέος, στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης ευρωπαϊκής ΑΟΖ, δηλαδή της συνεκμετάλλευσής τους από κοινού με τους δανειστές μας. Η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση. Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί σε χώρα - αποικία χρέους.»

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη διεύρυνσης των θεσμών κοινωνικής προστασίας, αλλά και μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Σαμαράς θα αναφερθεί στο έργο της κυβέρνησης και στις προσπάθειες εξόδου από την κρίση, στέλνοντας και πάλι μήνυμα για «φυγή προς τα εμπρός».

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις επενδύσεις, ενόψει και του ταξιδιού του στην Κίνα στις 15 του μήνα, τονίζοντας πως ήδη φαίνονται τα πρώτα θετικά σημεία της ανάκαμψης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr,εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι υπό προϋποθέσεις η ελληνική οικονομία μπορεί να περάσει τον «κάβο» και να πετύχει ένα νέο κούρεμα.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top