Συμφωνία ΟΤΟΕ με τις τράπεζες για νέα κλαδική σύμβαση

«Ιστορικής σημασίας» χαρακτηρίζουν τη συμφωνία οι τραπεζοϋπάλληλοι

Συμφωνία ΟΤΟΕ με τις τράπεζες για νέα κλαδική σύμβαση
Στην υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης συμφώνησαν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων και οι τράπεζες, ύστερα από διαπραγματεύσεις.

Η διάρκεια της Κλαδικής Σύμβασης είναι 2,5 έτη και αρχίζει από την 1η Ιουλίου 2013 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για «ιστορικής σημασίας συμφωνία» της οποίας το περιεχόμενο δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο άλλων Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων του παρελθόντος.

Το περιεχόμενό της περιλαμβάνει μειώσεις στις μισθολογικές αποδοχές αλλά, ταυτόχρονα περιέχει και «παροχές ασφάλειας στους εργαζόμενους, αναγκαίων ρυθμίσεων της λειτουργίας κεντρικών υπηρεσιών αλλά, ταυτόχρονα, και διευκόλυνσης των εργαζομένων και αυτοπεποίθησης για τη διατήρηση της εργασίας τους, προσαρμογών στις απαιτήσεις και στα εκβιαστικά διλήμματα των καιρών αλλά, ταυτόχρονα, και περιεχόμενο ελπίδας αισιοδοξίας και ανάσας του συνδικαλιστικού κινήματος της ΟΤΟΕ για δυόμισι ολόκληρα χρόνια».

Τα κυριότερα σημεία της συμφωνίας είναι σύμφωνα με την ΟΤΟΕ:

-Διασφαλίζεται η εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των τραπεζών για όλη τη διάρκεια της Κλαδικής Σύμβασης.

-Επαναπροσδιορίζονται τα κλιμάκια του Ενιαίου Μισθολογίου μειούμενα κατά 6%.

-Αναστέλλεται η χορήγηση του επιδόματος ισολογισμού.

-Ρυθμίζεται η λειτουργία ορισμένων Κεντρικών Υπηρεσιών σε τρεις βάρδιες από τις 8.45 έως τις 19.00, με εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων στη δεύτερη και την τρίτη βάρδια, με διατήρηση του σημερινού νόμιμου συνολικού ημερήσιου χρόνου εργασίας, ο οποίος μειώνεται κατά 1 ώρα όταν ο χρόνος ολοκλήρωσής της τρίτης βάρδιας είναι η 19.00 ενώ, ταυτόχρονα, θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για τη συμμετοχή των εργαζομένων.

-Επαναρυθμίζονται τα Στεγαστικά Δάνεια που χορηγούνται στους εργαζόμενους με την Κλαδική Σ.Σ.Ε. του 1984, ώστε να διευκολύνεται η αποπληρωμή τους από τους δανειολήπτες – εργαζόμενους των Τραπεζών.

-Όλες οι προηγούμενες ρυθμίσεις που δεν τροποποιούνται με την παρούσα Κλαδική Σ.Σ.Ε. ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ διατηρούνται και εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν με την ακροτελεύτια διάταξη της Σύμβασης.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ προκειμένου να αποφασίσει την οριστική επικύρωση και αμέσως μετά (την επόμενη ημέρα) την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης των Τραπεζοϋπαλλήλων.

​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top