Κριτική στη Γερμανία στο G7 για τις απαιτήσεις της από την Ευρώπη!

Ισορροπία μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης ζήτησαν από τον Σόιμπλε

Ακόμη και στη σύνοδο του G7, των εκπροσώπων των 7 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, η οποία πραγματοποιείται στο Λονδίνο, ασκήθηκε κριτική για την απαιτήσεις της Γερμανίας από τους εταίρους της στην Ευρώπη! Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου κάλεσε την Ευρώπη να βρει το κατάλληλο μείγμα που θα οδηγήσει στο δρόμο της ανάκαμψης, σε μία αιχμή προς το Βερολίνο. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης. Για να πάει η ανάκαμψη εκεί που πρέπει να πάει παγκοσμίως δεν αρκεί μόνο να τραβούν μπροστά οι ΗΠΑ. Πρέπει και η Ευρώπη να τα πάει καλύτερα» τόνισε ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ.

Στην αρχή του τέλους του «δόγματος της λιτότητας» αναφέρθηκε ο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε σε γαλλικό ραδιόφωνο: «Απορρίπτουμε αυτό το δρόμο ��ης λιτότητας, αυτό το δόγμα που επιβραδύνει την ανάπτυξη. Πρέπει να μειώσουμε το έλλειμμα, αλλά ο ρυθμός μείωσής του πρέπει να είναι συμβατός με την οικονομική ανάπτυξη κάθε χώρας. Πιστεύω ότι αυτή η σκέψη κερδίζει τώρα το πάνω χέρι στην Ευρώπη κι ολόκληρο τον κόσμο».
Πάντως και ο ίδιος ο Σόιμπλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg,φέρεται να αποδέχεται πλέον μία χαλάρωση της αυστηρής λιτότητας, καθώς φέρεται επίσης να δήλωσε στο G7 : "Έχουμε αρκετά περιθώρια ελιγμών ώστε να μην αντιδράσουμε λανθασμένα στην περίπτωση αποδυνάμωσης της κατανάλωσης αυτό είναι σαφές. Είδαμε την περασμένη βδομάδα με την προσαρμογή απ' την Κομισιόν να δίνει λίγο περισσότερο χρόνο σε Ισπανία και Γαλλία και αυτό είναι απολύτως αποδεκτό"”.

«Ελπίζω να μπορέσουμε να συζητήσουμε για την ανάπτυξη και την πειθαρχία και πώς θα μπορέσουμε να περάσουμε από μια ανάκαμψη τριών ταχυτήτων σε μια "πρόσω ολοταχώς" ανάκαμψη» δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

​​​​​​​​​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top