Ο κύβος ερρίφθη: Παράταση έως τις 16 Μαΐου για το ΕΣΠΑ!

Βιαστείτε: Ισχύει για όσους έχουν κωδικό ή ανοίξουν μέχρι αύριο το απόγευμα

Ο κύβος ερρίφθη και το star.gr επιβεβαιώθηκε πλήρως!
Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε παράταση μιας εβδομάδας για το ΕΣΠΑ, με τη νέα καταληκτική διορία να ορίζεται στις 16 Μαΐου!
Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από πολλές μέρες αλλά και νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο είχε προβληματιστεί έντονα από τα χιλιάδες παράπονα επιχειρήσεων αλλά και Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα για προβλήματα που σχεδόν καθιστούσαν αδύνατη την υποβολή πρότασης στο ηλεκτρονικό σύστημα που δέχεται τις αιτήσεις, ειδικά τις τελευταίες ημέρες.
Έτσι, η ηγεσία του υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε πριν από λίγο σε ενημέρωση με την οποία γνωστοποιεί ότι η διορία για υποβολή αίτησης στο ΕΣΠΑ παίρνει παράταση μέχρι τις 16 Μαΐου!
ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να είστε μεταξύ αυτών που θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την παράταση πρέπει είτε να έχετε ήδη βγάλει κωδικό είτε να τον βγάλετε το ΑΡΓΟΤΕΡΟ μέχρι αύριο το απόγευμα (συγκεκριμένα μέχρι τις 17.00)!
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείο Ανάπτυξης:
«Αναφορικά με το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών» του ΕΣΠΑ, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημαίνονται τα εξής:
1. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 και προκηρύχθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2013 με προθεσμία υποβολής των προτάσεων το διάστημα από 25 Φεβρουαρίου έως 25 Απριλίου 2013.
2. Με Υπουργική Απόφαση της 4ης Μαρτίου 2013 δόθηκε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής έως τις 10 Μαΐου.
3. Στις 25/4/2013 εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία το Υπουργείο ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές ότι δεν υπήρχε η πρόθεση νέας παράτασης στην προθεσμία υποβολής των προτάσεων και ενημέρωνε για το χρόνο λειτουργίας τόσο του Πληροφοριακού συστήματος όσο και του Help desk, δεδομένων των αργιών του Πάσχα. Η ανακοίνωση προέτρεπε επίσης τους ενδιαφερόμενους για την έγκαιρη υποβολή των προτάσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις από τον φόρτο του Πληροφοριακού Συστήματος τις τελευταίες ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθησαν μέτρα για την κάλυψη της αυξημένης κίνησης, με αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής (Μνήμη συστήματος, επιπλέον χρήση servers, κ.α.) και αύξηση του προσωπικού του help desk. Ωστόσο ορισμένα προβλήματα δεν αποφεύχθηκαν αφού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία παρατηρήθηκε αύξηση της υποβολής προτάσεων με γεωμετρική πρόοδο τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα μετά την Κυριακή του Πάσχα, ενώ το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της διαθέσιμης προθεσμίας είχε μείνει ανεκμετάλλευτο.
Συγκεκριμένα:
- Από 25/2/2013 έως και 25/4/2013 (αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης υποβολής προτάσεων), υποβλήθηκαν 906 προτάσεις
- Από 26/4 έως και 6/5, 1523 προτάσεις.
- Από την Τρίτη 7/5 έως Πέμπτη 9/5 και ώρα 17.00 οι υποβολές ανήλθαν σε 3059.
Συνολικά οι προτάσεις ανήλθαν σε 5488. Πλέον των παραπάνω οριστικοποιημένων προτάσεων, σε επεξεργασία (ανοιχτοί κωδικοί στο σύστημα), υπάρχουν ακόμη 24.710 προτάσεις.
Το Υπουργείο θεωρεί ότι οι συνεχείς παρατάσεις προθεσμιών αυτού του είδους δεν αποτελούν ευκταία κατάσταση, πολύ δε περισσότερο αν οδηγούν σε καθυστέρηση της αξιολόγησης και της εκταμίευσης των επιχορηγήσεων προς τους επενδυτές.
Εν τούτοις προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, το Υπουργείο ανακοινώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 16 Μαίου και ώρα 17.00, μόνο για
όσους υποψηφίους θα έχουν ανοίξει κωδικό στο Πληροφοριακό Σύστημα μέχρι τη λήξη της αρχικής προθεσμίας, δηλαδή την Παρασκευή 10 Μαΐου ώρα 17.00.
Σημειώνεται ότι δεν αλλάζει η καταληκτική προθεσμία φυσικής υποβολής των φακέλων, η οποία παραμένει η 20ή Μαΐου έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η αξιολόγηση των προτάσεων.
Έτσι οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εγκαίρως τις προτάσεις τους δεν θα "τιμωρηθούν" εξαιτίας εκείνων που προτίμησαν να προσέλθουν στη λήξη της προθεσμίας. Ευχόμαστε η παρεχόμενη δεύτερη παράταση, η οποία είναι και η τελευταία, να αξιοποιηθεί πλήρως από τους απομένοντες υποψήφιους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top