Παιδιά τέλος: μάθετε τι ακριβώς είπαν για τον κατώτατο μισθό ΓΣΕΕ-ΣΕΒ

Υπό συζήτηση η διατήρηση του επιδόματος γάμου

Παιδιά τέλος: μάθετε τι ακριβώς  είπαν για τον κατώτατο μισθό  ΓΣΕΕ-ΣΕΒ
Τέλος μπήκε στις όποιες προσδοκίες για αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς ο ΣΕΒ δεν συμφώνησε στην πρόταση της ΓΣΕΕ για επαναφορά του στα 751 ευρώ, κατά τις διαπραγματεύσεις για τη νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Υπό συζήτηση παραμένει πάντως η διάσωση και διατήρηση του επιδόματος γάμου (10%), όπως και η διατήρηση όλων των θεσμικών ρυθμίσεων των προηγούμενων συμβάσεων.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επόμενη συνάντηση η οποία δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Στα αξιοσημείωτα περιλαμβάνεται το γεγονός ότι στη σημερινή συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις δεν παρέστη εκπρόσωπος του ΣΕΒ, ο οποίος αποδίδει την ευθύνη για το γεγονός στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο.

«Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επικοινώνησε προσωπικά τη Μεγάλη Τετάρτη με τον κ. Παναγόπουλο ζητώντας τριήμερη μετάθεση της συνάντησης των Κοινωνικών Εταίρων, δεδομένου ότι τη Δευτέρα. 13 Μαΐου, πραγματοποιείται η Ετήσια Συνέλευση του ΣΕΒ που αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του Συνδέσμου. Ενώ, λοιπόν, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ έδειξε απόλυτη κατανόηση, ��ην παραμονή το βράδυ ο ΣΕΒ ειδοποιήθηκε -από τρίτους- ότι η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 9/5 το πρωί. Αυτά ως προς τους λόγους της απουσίας του ΣΕΒ σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατηγόρησε τον ΣΕΒ για την απουσία του, υποστηρίζοντας ότι «παρά το ότι υπήρχε συμφωνία να βρίσκεται σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν προσήλθε, τους λόγους αναζητήστε τους».

«Όμως. έχουν μια μεγάλη υποχρέωση απέναντι στον κόσμο της εργασίας έχουν υποχρέωση και ευθύνη. Δεν μπορούν επειδή έχουν το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα και όλες τις ελαστικότητες, τις απόλυτες ελαστικότητες που νομοθέτησε η κυβέρνηση, να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους του μόχθου, απέναντι στους εργαζόμενους που παίρνουν τον κατώτατο μισθό» ανέφερε επίσης ο κ. Παναγόπουλος.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κατέθεσε από την πλευρά της επτά σημεία συζήτησης στη σημερινή συνάντηση.

«Στο ελληνικό εμπόριο δεν αποδεχόμαστε τη λογική, ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ύφεση, τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ούτε αποδεχόμαστε την αποκαθήλωση της ΕΓΣΣΕ και την εφαρμογή "μισθών ασανσέρ" με διαφορετικά μέτρα και σταθμά», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης.
Στη συνάντηση δεν συμμετείχε και το ΠΑΜΕ που έκανε λόγο γα «προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα»

​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top