Φάκελος ΕΣΠΑ: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις, πάει για παράταση

Μείζον πρόβλημα καταγγέλλουν Επιμελητήρια όλης της χώρας

Φάκελος ΕΣΠΑ: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις, πάει για παράταση

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων ενίσχυσης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ ζητούν απεγνωσμένα τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας (ΕΕΑ) και Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) αλλά και πολλά άλλα Επιμελητήρια ανά την Ελλάδα.

Ειδικότερα, με επιστολή του το ΕΕΘ κάνει λόγο για διαμαρτυρίες πολλών μελών του σχετικά με προβλήματα που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες στα πληροφοριακά συστήματα της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Αντίστοιχα, το ΕΕΑ κάνει λόγο για μείζον πρόβλημα για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν αν ενταχθούν στο ΕΣΠΑ λόγω εμποδίων στη σύνταξη και υποβολή των προτάσεων, τα οποία διογκώθηκαν λόγω των ημερών των αργιών. «Ο χρόνος υποβολής αιτήσεων ήταν προφανώς ανεπαρκής με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να χρειάζονται λίγο ακόμη χρόνο. Κάνω έκκληση στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, να δώσει παράταση μέχρι τέλους Μαΐου» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Ρεκλείτης.

Πάει για παράταση, το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Όπως σας είχαμε αναφέρει προ ημερών στο star.gr, πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν ότι το αίτημα των Επιμελητηρίων αλλά και χιλιάδων επιχειρήσεων θα γίνει πιθανότατα δεκτό.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Χατζηδάκης στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από κοινού με τον Γιάννη Στουρνάρα για το άνοιγμα των επαγγελμάτων, ο οποίος παρέπεμψε σε σχετικές ανακοινώσεις αργότερα το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η διορία υποβολής λήγει αύριο, 10 Μαΐου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top