Να γιατί φέτος ΔΕΝ θα μπορούμε να τρώμε συχνά έξω χταποδάκια, χάμπουργκερ και σουβλάκια!

Τι ανακοίνωσε ο ΥΠΟΙΚ για τον φόρο στην εστίαση!

Να γιατί φέτος ΔΕΝ θα μπορούμε να τρώμε συχνά έξω χταποδάκια, χάμπουργκερ και σουβλάκια!

«Κόβει την όρεξη» σε όσους περίμεναν μείωση του ΦΠΑ εστίασης από 23% σε 13% ο υπουργός οικονομικών! Με νέες δηλώσεις του ο κος Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως «η μείωση των φόρων είναι επιθυμητή, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή», αποδίδοντας τα «μεγάλα εμπόδια» για μια τέτοια κίνηση στα έσοδα, τα οποία είναι «λίγο χειρότερα από τους στόχους».

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Ανάπτυξη Κωστή Χατζηδάκη για τα κλειστά επαγγέλματα και την φοροδιαφυγή, ο κος Στουρνάρας επανέλαβε πάντως ότι το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ 23% στην εστίαση θα συζητηθεί με την τρόικα τον Ιούνιο, «εφόσον είμαστε εντός στόχων στα έσοδα».

Νωρίτερα,μιλώντας στην εκπομπή ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ και στους δημοσιογράφους, Γιώργο Κουβαρά και Μανώλη Σταυρουλάκη, ο υπουργός οικονομικών σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, είχε αναφέρει πως δεν γνωρίζει με σιγουριά τι θα γίνει με το συγκεκριμένο φόρο, τονίζοντας πως όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα πάει δημοσιονομικά η χώρα

Παράλληλα, ο κος Στουρνάρας έβαλε στον «πάγο» και το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, λέγοντας ότι «δεν είναι εφικτή σε αυτή τη φάση, δεν την επιτρέπει η πορεία των εσόδων».

Επισήμανε ότι «κάθε απόκλιση έχει κόστος, για κάθε μέτρο μείωσης φόρων θα πρέπει να πάρουμε κάποιο άλλο ισοδύναμο μέτρο. Έχουμε δρόμο ακόμη, γιατί πρέπει να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα σε ετήσια βάση».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top