ΕΠΕΙΓΟΝ μήνυμα για όσους συναλλάσσονται με πιστωτικές κάρτες!

Τι σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ για να πατάξει τη φοροδιαφυγή

ΕΠΕΙΓΟΝ μήνυμα για όσους συναλλάσσονται με πιστωτικές κάρτες!

​Από «κόσκινο» θα περνά το υπουργείο Οικονομικών όλες τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών.

Οι διασταυρώσεις μάλιστα θα έχουν δύο σκέλη, καθώς πέραν αυτών που αφορούν φυσικά πρόσωπα, τα οποία αποκρύπτουν εισοδήματα από την εφορία, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα επιχειρήσει να ανακαλύψει και τους επαγγελματίες που δεν αποδίδουν ΦΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο ετοιμάζεται να ελέγξει τον τζίρο των επιχειρήσεων σε σχέση με τις δηλώσεις ΦΠΑ που υποβάλλουν χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τα στοιχεία από τις πιστωτικές κάρτες.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν εντοπίσει ότι μεγάλο μέρος των εισπράξεων των επιχειρήσεων από πλαστικό χρήμα δεν δηλώνεται στην εφορία, με αποτέλεσμα να μην αποδίδεται και ο ανάλογος ΦΠΑ.

Η ΓΓΠΣ έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει από τις τράπεζες τα στοιχεία των πωλήσεων μέσω καρτών για την τελευταία τετραετία και αμέσως μετά τη συλλογή αυτών θα προχωρήσει σε αναδρομικές διασταυρώσεις στις δηλώσεις ΦΠΑ και στον τζίρο που είχαν μέσω των πιστωτικών καρτών.

Μόλις ολοκληρωθεί ο αναδρομικός έλεγχος της προηγούμενης τετραετίας, θα ξεκινήσει μηνιαία παρακολούθηση και διασταύρωση των πωλήσεων μέσω πιστωτικών καρτών και του ΦΠΑ που υποβάλλουν οι επιχειρήσεις, ώστε να εντοπιστεί αμέσως η επιχειρούμενη φοροδιαφυγή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top