Στουρνάρας:Το 72% των επαγγελμάτων έχει απελευθερωθεί - Χατζηδάκης:Στόχος η μείωση της ανεργίας

Κοινή συνέντε��ξη τύπου του ΥΠΟΙΚ και του υπουργού Ανάπτυξης

​Κοινή συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο το άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων και τις ευκαιρίες που δημιουργούν για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δίνουν το μεσημέρι της Πέμπτης οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Μεταξυ άλλων, ο κος Στουρνάρας τόνισε πως η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελμάτων δεν υπόκειται πλέον σε κανέναν περιορισμό, προσθέτοντας ότι 72% του συνόλου των επαγγελμάτων είναι πλέον «πλήρως απελευθερωμένο».

«Απελευθερώνουμε αγορές και επαγγέλματα για τη μεγέθυνση του ΑΕΠ, την καταπολέμηση της ανεργίας και την πτώση των τιμών στην αγορά» είπε ο ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε: «για πρώτη φορά από το 1968 οι τιμές μειώθηκαν τον Μάρτιο εφέτος. Οι τιμές πέφτουν πλέον στην Ελλάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι άργησαν να πέσουν», επισήμανε.

Ο υπουργός οικονομικών εκτίμησε μάλιστα πως το ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 15%, αν στην Ελλάδα η απελευθέρωση είχε φθάσει στο επίπεδο των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην ύπαρξη του παρατηρητηρίου και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμα ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή με ρυθμίσεις για τις προσφορές και τις εκπτώσεις, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τη λειτουργία της αγοράς καυσίμων κ.τλ.

Υπενθυμίζουμε πως στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το άνοιγμα των επαγγελμάτων στον ανταγωνισμό, ώστε να διασφαλίσει ότι το βάρος των μέτρων λιτότητας δε θα βαρύνει ανισομερώς μόνον τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

«Συνεχίστε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» ήταν η εντολή του ΔΝ�� στην έκθεσή που δημοσιοποίησε σήμερα, μετά την ολοκλήρωση επίσκεψης αντιπροσωπείας του στη χώρα.

Βίντεο mega

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top