Από αυτό το ερωτηματολόγιο θα εξαρτηθεί ποιοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα

Με το βλέμμα καρφωμένο στο Inbox οι δημόσιοι υπάλληλοι!

Από αυτό το ερωτηματολόγιο θα εξαρτηθεί ποιοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα

​Το Πάσχα τελείωσε, τα κατσικάκια (ντόπια και ξένα) φαγώθηκαν, ώρα για να μπουν και πάλι τα κεφάλια μέσα! Η επιστροφή για κάποιους δημόσιους υπαλλήλους θα αποδειχτεί δύσκολη και σκληρή καθώς ξεκινούν και επίσημα οι διαδικασίες για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων ως το τέλος του έτους εκ των οποίων οι 12.500 θα πρέπει να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ως τον Ιούνιο.

Έτσι, από ώρα σε ώρα, 260.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν στο «Ιnbox» του υπολογιστή τους... το ερωτηματολόγιο που θα πρέπει να απαντήσουν, δίνοντας στοιχεία για τις θέσεις και τις μονάδες στο δημοσίο.

test1.jpgtest2.jpg

Συνολικά το ερωτηματολόγιο αριθμεί εννιά σελίδες και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τη σχεδίαση των περιγραμμάτων των νέων θέσεων στα υπουργεία και όχι για την αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Οι υπάλληλοι θα κληθούν να απαντήσουν για το ποιος πιστεύουν ότι είναι ο σκοπός που υπηρετεί η θέση εργασίας τους, αλλά και εάν η εργασία που εκτελούν έχει εποπτικό ή ελεγκτικό ρόλο.

test3.jpgtest4.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ερωτήσεις όπως με ποιον τρόπο επιλύουν κάποιο πρόβλημα και καλούνται να απαντήσουν με βάση προκαθορισμένες απαντήσεις, αλλά και ερωτήσεις για το εάν η εργασία απαιτεί νέες μεθόδους διαδικασίες και εγχειρίδια.

Οι υπάλληλοι θα κληθούν να απαντήσουν επίσης σε ερωτήσεις όπως για το ποιες πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι οι συνέπειες για όσους κάνουν λάθη, αλλά και ποιο είναι το ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο γνώσεων για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

test6.jpg

Οι υπάλληλοι θα κληθούν επίσης να συμπληρώσουν αναλυτικά τις επαφές τους, δηλαδή πρόσωπα όπως προμηθευτές η ελεύθερους επαγγελματίες, με τους οποίους επικοινωνούν λόγω της εργασίας τους. Κάθε ερωτηματολόγιο θα έχει την έγκριση και την υπογραφή του προϊσταμένου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να καταγράψει τις διαφωνίες του με τις απαντήσεις του εργαζόμενου.

Τέλος, ακόμη και οι προϊστάμενοι (τμηματάρχες διευθυντές και γενικούς διευθυντές) όμως θα κληθούν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο. Μετά την ανάλυση των απαντήσεων θα διαμορφωθούν οι τελικές θέσεις. Παράλληλα θα υπάρχει αναλυτική περιγραφή των κυρίων καθηκόντων, των βασικών γνώσεων και των δεξιοτήτων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top