Στις παραβάσεις λέμε ΝΑΙ,στα μικρά πρόστιμα λέμε ΝΑΙ,ΟΧΙ λέμε στην τιμωρία,ΟΧΙ και στη φυλακή!

Ψηφίστηκε τροπολογία που "χαιδεύει" για ακόμη μια φορά τους αιρετούς

Την ώρα που το εισόδημα των Ελλήνων «σουβλίζεται» και οι οικονομικές φυλακές ακόμη και για μικροοφειλέτες του Δημοσίου είναι στα σκαριά, το κοινοβούλιο δίνει «άφεση αμαρτιών» στα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε συνδυασμούς, επικεφαλής συνδυασμών και υποψήφιους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010 για παραβάσεις του νόμου περί εκλογικών δαπανών.

Πρόκειται για τροπολογία που είχε κατατεθεί στις 5/4/2013 από τους βουλευτές Στ. Ξουλίδου και Ι. Δημαρά (ΑΝ.ΕΛ.), Σ. Αναστασιάδη και Μ. Ταμήλο (Ν.Δ.), Π. Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Δ. Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ) και Σοφία Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ) και ψηφίστηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία, που έχει αναδρομική ισχύ, καθώς έχει εφαρμογή για τις τοπικές εκλογές του 2010, αφορά δεκάδες ή και εκατοντάδες περιπτώσ��ις ανά την επικράτεια, καθώς δεν πρόκειται μόνο για απλές παραβάσεις περί αφισοκόλλησης ούτε περί μη έγκαιρης υποβολής των οικονομικών στοιχείων των εκλογικών συνδυασμών, αλλά και για υπέρβαση των ορίων χρηματοδότησης ή των εκλογικών δαπανών.

Με την τροπολογία εκτός του ότι μειώνονται τα πρόστιμα που προβλέπονται για παραβάσεις διατάξεων του σχετικού νόμου (όπως αεροπανό, γιγαντοαφίσες, μη εμπρόθεσμη υποβολή, ελλιπή ή αντικανονική σύνταξη των βιβλίων εσόδων-εξόδων )αφαιρείται η πρόβλεψη του νόμου για ποινή φυλάκισης ενός έτους στον χρηματοδότη που υπερέβη το όριο χρηματοδότησης σε συνδυασμούς ή υποψηφίους.

Οι δικαιολογίες….

Βασικό επιχείρημα των βουλευτών που κατέθεσαν τη σχετική τροπολογία είναι ότι λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, πρέπει να μειωθούν τα πρόστιμα και ότι οι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν (;) εγκαίρως –υπήρχε «έλλειμμα ενημέρωσης», όπως λένε– καθώς οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές έγιναν αμέσως μετά τη δημοσίευση του νόμου.

Μεγάλος ο προβληματισμός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η τροπολογία όχι μόνο δεν προβλημάτισε το Σώμα, αντιθέτως χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτ�� για την ψήφιση της!

Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί:

ΜΙΧ. ΤΑΜΗΛΟΣ (Ν.Δ.): Τέλος, έχει κατατεθεί μια τροπολογία, κύριε υπουργέ, -τη γνωρίζε��ε- από βουλευτές όλων των παρατάξεων που είναι μέσα στη Βουλή, για τη μείωση των προστίμων που επιβάλλονται κατά την προεκλογική περίοδο για παραβάσεις του εκλογικού νόμου περί αφισοκολλήσεων ή μη έγκαιρης υποβολής των οικονομικών στοιχείων των εκλογικών συνδυασμών. Ξέρουμε ότι τα πρόστιμα ήταν πάρα πολύ υψηλά, 50.000 και 100.000 ευρώ. Ζητάμε αυτά να μειωθούν σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο, προκειμένου να μπορούν να αποπληρωθούν από όσους έχουν κάνει αυτήν την αμέλεια και δεν έχουν υποβάλει έγκαιρα τα στοιχεία τους. Πιστεύω αυτές οι παρατηρήσεις να βοηθήσουν, έτσι ώστε να λύσουμε ουσιαστικά προβλήματα που έχει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Και βεβαίως, η διακομματική τροπολογία βουλευτών με αριθμό 394 γίνεται κι αυτή αποδεκτή.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 394 και ειδικό 7 ως έχει;

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτό, δεκτό.

Ν. ΜΩΡΑΪΤΗΣ (KKE): Κατά πλειοψηφία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 394 και ειδικό 7 έγινε δεκτή ως έχει κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιον άρθρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top