Τα είδε όλα η «μαντάμ» Λαγκάρντ–Αντί να την χειροκροτήσουν,την έκραξαν φοιτητές στο Άμστερνταμ

Παγωμένη και φανερά σαστισμένη μίλησε για τραπεζική ένωση και Ελλάδα!ΒΙΝΤΕΟ

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την «μαντάμ» Λαγκάρντ στο Πανεπιστήμιο του Άμεστερνταμ, όταν ομάδα φοιτητών διέκοψε την ομιλία της για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους θέλοντας να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στην πολιτική χρηματοδοτήσεων του Ταμείου.

Αν και η διευθύντρια του Ταμείου προσπάθησε με ένα παγωμένο χαμόγελο να δείξει ότι δε συμβαίνει τίποτα, τελικά η συζήτηση διακόπηκε προσωρινά και οι άνδρες ασφαλείας απομάκρυναν βίαια αρκετούς φοιτητές, οι οποίοι απευθύνονταν στην επικεφαλής του Ταμείου με τον ειρωνικό χαρακτηρισμό «Μαντάμ Λαγκάρντ», σέρνοντάς τους κυριολεκτικά έξω από την αίθουσα, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση.

Ζήτησε την τραπεζική ένωση της Ευρώπης

Κατά την ομιλία της η κα Λαγκάρντ είπε μεταξύ άλλων ότι περνά τον μισό χρόνο της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ευρώπης και κάλεσε την ευρωζώνη για τραπεζική ένωση με όλους παίκτες.

«Χρειάζεται να έχεις όλους τους παίκτες στο τραπέζι», τόνισε η κα Λαγκάρντ μιλώντας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, όταν την ρώτησαν σχετικά με τις επιφυλάξεις της Γερμανίας.

Η τραπεζική ένωση, η οποία έχει ως προϋπόθεση τη δημιουργία ενός κοινού εποπτικού μηχανισμού για τον τραπεζικό κλάδο της Ευρώπης, είναι ένα από τα βασικότερα προγράμματα προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της οικονομίας των 17 χωρών που απαρτίζουν την ευρωζώνη.

Αν και η Γερμανία μέχρι τώρα δείχνει κάποια απροθυμία, παρά ταύτα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σηματοδότησε την Δευτέρα μια χαλάρωση της στάσης του, υπογραμμίζοντας πως η ΟΝΕ θα έπρεπε να προχωρήσει βασιζόμενη στην υφιστάμενη νομοθεσία, δίχως να απαιτείται η τροποποίηση των συνθηκών.

"Η Ελλάδα παρουσιάζει ακόμη ύφεση"

Αναφερόμενη στην ελληνική οικονομία η κα Λαγκάρντ είπε: «Κατανοώ την απογοήτευση των Ελλήνων, λόγω της υψηλής ανεργίας και της ύφεσης», τονίζοντας πως «οι κυβερνήσεις στις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρέπει να εξηγήσουν στους λαού τους την ανάγκη να περάσουν μια δύσκολη περίοδο, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση»

«Για την ώρα, η ελληνική οικονομία δεν παρουσιάζει ανάπτυξη, αντιθέτως παρουσιάζει ακόμα ύφεση» επεσήμανε η σιδηρά κυρία του Ταμείου, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις προσπάθειες της Ελλάδας

«Έχουν πετύχει δημοσιονομική προσαρμογή, της τάξης του 15% του ΑΕΠ. Έχουν δηλαδή εξυγιάνει σε μεγάλο βαθμό τα δημοσιονομικά τους, Το πρόγραμμα που σχεδιάσαμε με την ελληνική κυβέρνηση, ελπίζουμε ότι θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα, έτσι ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει τη θέση της και να πετύχει ανάπτυξη της οικονομίας. Να εξάγει στον υπόλοιπο κόσμο και να πετύχει την εσωτερική υποτίμηση, που δεν μπορεί να γίνει με υποτίμηση του ευρώ, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top