«Στενός κορσές» γίνεται το ΣΔΟΕ για τους Έλληνες!Μόνο τι κάνουμε στο κρεβάτι μας δε θα βλέπει!

Με εντολή τρόικας θα ψάχνουν ότι έχουμε και δεν έχουμε

Το ΣΔΟΕ έχει ανοίξει πλέον τις έρευνες του, σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Τραπεζικές καταθέσεις και δάνεια έχουν μπει στο μικροσκόπιο.

Ήδη το ΣΔΟΕ συγκεντρώνει στοιχεία για όσους εξοφλούν τις δόσεις τους, καταβάλλοντας ποσά άνω του 40% των μηνιαίων εσόδων τους, «φακελώνει» όσους έχουν δάνεια που ξεπερνούν τα 250.000 ευρώ και διευρύνει την λίστα εκείνων που βγάζουν ποσά άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.

Δεν είναι τυχαίο που και η Ειδική Ομάδα Δράσης υπό τον Χορστ Ραιχενμπαχ ζήτησε να επιτραπεί "εδώ και τώρα" άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και εκείνων που είναι απλώς ύποπτοι για φοροδιαφυγή, αφού προηγηθεί η κατάρτιση ενός μητρώου που θα περιέχει κάθε είδους πληροφορία για έλληνες καταθέτες και δανειολήπτες.

H Task Force ζητά να προωθηθεί σχετικός νόμος, ώστε να δημιουργηθεί ένα μητρώο με τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των ελλήνων στο όνομα πάταξης της φοροδιαφυγής. Σε αυτό το μητρώο θα έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή το ΣΔΟΕ.

Μέσω αυτού του μητρώου οι ελεγκτές θα «ανοίγουν» τους λογαριασμούς ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό, διαφθορά, διακίνηση και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Στο ηλεκτρονικό αυτό μητρώο, θα καταχωρούνται ο αριθμός του λογαριασμού, η ημερομηνία ανοίγματος και οι συναλλαγές, τα στοιχεία των κατόχων των λογαριασμών και των λοιπών συμβεβλημένων προσώπων.

Το μητρώο θα ανατροφοδοτείται με στοι��εία καθημερινά.

Όπως αναφέρεται με κατηγορηματικό τρόπο στην πρόσφατη έκθεση της task force «η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή άμεσα».

Μέσω του τραπεζικού μητρώου θα αντιμετωπίζονται οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια που παρατηρούνται σήμερα στην άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Με βάση τις διαδικασίες που εφαρμόζονται τώρα, για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και οικονομικά εγκλήματα μπορεί να απαιτηθεί χρονικό διάστημα μεγαλύτερων των 6 μηνών.

Νομοθετική παρέμβαση έχει ζητήσει και η ίδια η τρόικα. Σε έκθεση της τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν σαφής πως πρέπει να «διευκολυνθούν» οι ελεγκτικές αρχές στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, ζητώντας και εκείνη να καταρτιστούν σχετικά νομοσχέδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top