ΚΙ ΟΜΩΣ: Στην Ελλάδα εξετάζεται η μείωση ορισμένων φόρων!!!

Ποιοί είναι αυτοί;-Κάντε κλικ να μάθετε ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

ΚΙ ΟΜΩΣ: Στην Ελλάδα εξετάζεται η μείωση ορισμένων φόρων!!!

​​Στην Ελλάδα μάθαμε οτι ισχύει το "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού".

Ωστόσο, γίνεται μια προσπάθεια να "σπάσει" αυτό, με το οικονομικό επιτελείο να σχεδιάζει τη μείωση ορισμένων φόρων που θα βελτιώσουν την κατάσταση στην αγορά. Μπορεί να συμβεί αυτό διερωτώνται αρκετοί.

''Μπορεί'', απαντούν απο το υπουργείο Οικονομικών.

Ποιοί είναι οι φόροι που εξετάζεται να μειωθούν;

ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων. Το βασικό σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει τη μείωση κατά 50% των συντελεστών του φόρου μεταβίβασης και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι. Οι σημερινοί συντελεστές είναι 8% επί της αντικειμενικής αξίας έως 20.000 ευρώ και 10% για την αξία άνω των 20.000 ευρώ. Οι νέοι συντελεστές μελετάται να είναι 4% και 5% αντίστοιχα.

ο ΦΠΑ κατά την απόκτηση νεόδμητων ακινήτων. Μελετάται ο συντελεστής 23% που ισχύει σήμερα να περιοριστεί στο 18% ή 19% προκειμένου να μειωθεί το φορολογικό κόστος της απόκτησης νεόδμητων ακινήτων.

ο συμπληρωματικός φόρος επί του εισοδήματος από ακίνητα. Ο συμπληρωματικός φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 1,5% για το εισόδημα από κατοικίες έως 300 τ.μ. και με συντελεστή 3% για το εισόδημα από επαγγελματικά ακίνητα και τις κατοικίες επιφάνειας άνω των 300 τ.μ.

ο ΦΠΑ στην εστίαση. Από το 23% που είναι σήμερα προωθείται η μείωσή του στο 13%. Η τρόικα έχει ενημερώσει το οικονομικό επιτελείο ότι εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2013 επιτευχθούν τότε η μείωση θα μπορούσε να γίνει ακόμη και εντός του καλοκαιριού.

ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης δεν απέφερε τα επιδιωκόμενα εισπρακτικά αποτελέσματα (είχαν προβλεφθεί πρόσθετα έσοδα 500 εκατ. ευρώ και τελικά οι εισπράξεις αυξήθηκαν λιγότερο από 100 εκατ. ευρώ). Το ΥΠΟΙΚ εξετάζει τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μειωθούν –έστω και οριακά– οι φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης (καθώς η Ελλάδα έχει πλέον την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη).

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top