Κάνε ένα break από την ψησταριά και δες κάτι πραγματικά ενδιαφέρον και σημαντικό!

Για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ!

​Λήγει σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή 10 Μαΐου η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για τη δράση ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Όσοι από εσάς λοιπόν ετοιμάσατε την πρόταση σας και έχετε μαζέψει τα απαραίτητα χαρτιά για το «Πρόγραμμα για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου - υπηρεσιών - ΕΣΠΑ 2007-2013», ύψους 456 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν περίπου 500 επαγγέλματα και 10.000 επιχειρήσεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, τότε έχετε στη διάθεση σας ακόμη τρεις ημέρες για να διεκδικήσετε την χρηματοδότηση της δική σας επιχείρησης!

Τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 40% έως 60% επί του ύψους των επενδυτικών σχεδίων, ανάλογα με την περιφέρεια. Το εύρος των επενδυτικών σχεδίων ανά κλάδο κυμαίνεται για τη μεταποίηση από 30.000 έως 300.000 ευρώ, για τον το��ρισμό από 20.000 έως 200.000 ευρώ και για το εμπόριο - υπηρεσίες από 20.000 έως 100.000 ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια στέλνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα www.ependyseis.gr.

Ποιες δαπάνες χρηματοδοτούνται;

O εξοπλισμός, οι κτιριακές εγκαταστάσεις, o εξοπλισμός για την προστασία του περιβάλλοντος και οι άυλες δαπάνες χρηματοδοτούνται, ενώ για το υπόλοιπο ποσοστό συμμετοχής μπορούν να ζητήσουν κάλυψη είτε με δάνειο από τράπεζες είτε με εγγυήσεις από προγράμματα του ΕΤΕΑΝ.

Ποιοι κλάδοι μένουν εκτός του προγράμματος

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι κλάδοι του λιανικού εμπορίου, για τον οποίο ετοιμάζεται ειδικό πρόγραμμα, η πρώτη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και η εστίαση, η οποία θα συμπεριληφθεί στο ειδικό πρόγραμμα του λιανεμπορίου.

Δείτε τον οδηγό προγράμματος στις ιστοσελίδες www.espa.gr, www.antagonistikotita.gr, www.efepae.gr. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι για τον ΕΦΕΠΑΕ 2106985210 και στην ΕΥΔ ΕΠΑΕ 8011136300.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top